Számlázó program az Ön igényeire szabva a rEVOL Express-től

Telefon: (1) 461-8090

Az eddig már ismert adóbírság, mulasztási bírság, késedelmi pótlék mellett 2018. január 1-től új bírságot is kivethet a NAV. Jön az adóhatósági eljárási bírság.

Az adóhatósági eljárási bírság bevezetésének célja, hogy szankcionálni lehessen a az egyes adózókat és az általuk az adóeljárásokba bevont személyeket az adóigazgatási eljárásban tanúsított, a jogszabályokban előírt teendők és lépések elmulasztása, az együttműködési kötelezettségek megszegése, és az eljárás akadályozása esetén.

A tapasztalatok szerint sok esetben húzódnak az eljárások azért, mert valamelyik résztvevő akadályozza az eljárás lefolytatását. Ezért indokoltnak látták a törvényalkotók egy olyan rendelkezés megállapítását, amely az akadályozó magatartások visszaszorítását célozza. Ez lehet:

  • megjelenési kötelezettség elmulasztása
  • tanúvallomás jogosulatlan megtagadása
  • nyilatkozattételi kötelezettség elmulasztása vagy jogosulatlan megtagadása, valótlan tartalmú nyilatkozat tétele
  • iratrendezési, iratpótlási kötelezettség elmulasztása.

Várhatóan az adóhatósági eljárási bírság leginkább az adóellenőrzési eljárásokban lesz alkalmazható, így az eljárások alatt nem lehet majd mulasztási bírságot kiszabni az adózókra, emiatt várhatóan az ellenőrzési eljárásoknak lesz egy külön szankciója.

Az eljárási bírság összege min. tízezer Ft, magánszemélyenként max. 500 ezer, jogi személy vagy egyéb szervezet esetén max. 1 millió forint között mozog majd, mértékét a jogszabály határozza meg.

Az adóhatósági eljárási bírsággal kapcsolatban ugyanakkor számos kérdés vár még tisztázásra, pl. az adózó, az adózó alkalmazásában álló személy, az adózó képviselője/i lesz bírságolható? Illetve, ha többen is érintettek az eljárásban, akkor kit bírságolnak?

Várhatóan a NAV 2018. évi bírságolási kézikönyve megadja majd a válaszokat. Figyelemmel követjük az aktualitásokat.

Forrás: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/jo-lesz-ugyelni-uj-birsagot-vethet-ki-a-nav/

A könyvelőm ajánlotta, mert pár ügyfele ezt használja, s bevált nekik. Mi most inditottuk vállalkozásunkat, s hallgattunk a tanácsára. Nem bántam meg, könnyen kezelhető.
Papp Marcsi Ügyvezető, Mardoni '99 Kft.
Olcsó és megbízható üzemeltetés, jó terméktámogatás, könnyen átlátható funkciók.
Krajcz László műszaki vez., Sió-Plusz Bt.
Tetszik a program rugalmas beállíthatósága, és külön kiválónak tartom, hogy a számlaformátumomat úgy tudom egyedivé tenni, hogy az előírásoknak továbbra is megfelel. Sokat segít, hogy több tömböt is tudok nyitni.
Kiss Gábor üzletvezető, Studio Vox Bt.

Csatlakozzon!

A rEVOL Express Windows 10-kompatibilis szoftver. A REVOLUTION Software Kft. a következő Windows 10-kiadásokon és verziókon támogatja futtatását: Home, Pro, Education és Enterprise kiadások; ezeken belül minden végleges (tehát nem béta vagy Preview) verzión.