Számlázó program az Ön igényeire szabva a rEVOL Express-től

Telefon: (1) 461-8090

Katás vállalkozókat érintő változások

2017. január 1-től megváltozik a kisadózó vállalkozás bevételének fogalma. Ennek értelmében a költségek fedezetére és a fejlesztési célokra nyújtott támogatások összege a jövőben nem számít bele a kata adóalany bevételének számításába, azaz a 6 millió Ft-os értékhatárba. Mi több, a könnyítést az adóalany 2014. évtől visszamenőleges hatállyal is alkalmazhatja.

Kivás vállalkozókat 2017. január 1-től érintő módosítások

  • 25 főről 50 főre emelik a kiva adózási mód választhatóságának felső korlátját.
  • Megszűnik a kiva választhatóság korábbi mérlegfőösszegre vonatkozó értékhatára (50 millió Ft) az évközben tevékenységet kezdő vállalkozások számára. Az arányosítás megmarad.
  • 50 fő helyett 100 fő átlagos statisztikai létszám felett szűnik meg a kiva-adóalanyiság.
  • Az adóalap számításának alapja a törvényben meghatározott növelő és csökkentő tételek egyenlege, valamint a személyi jellegű kifizetésekkel növelt összege lesz.
  • Adóalapot növelő tételként jelenik meg a saját tőke csökkenéseként elszámolt összeg, a fizetendő osztalék, a pénztár meghatározott növekménye, a nem a vállalkozás érdekében felmerült költség, ráfordítások összege, a bírságok és pótlékok összegei és a behajthatatlan követelés összegének elengedése.
  • Adóalapot csökkentő tétel lesz a saját tőke növekedéseként elszámolt összeg, a kapott osztalék összege és a pénztár meghatározott csökkenésének összege is.
  • A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vagy társas vállalkozás járulékalapja nem számít bele a személyi jellegű ráfordítás fogalmába.
  • A Kiva hatálya alá eső adóalanyok olyan adóalapot csökkentő korrekcióval élhetnek, amelyek ellensúlyozzák a változások negatív hatásait. Erről a NAV 2017. december 31-ig tájékoztatja az érintetteket.
  • Hatályát veszti, hogy az elhatárolt veszteség összegét csak 10 év alatt egyenlő részletekben használhatja fel a vállalkozás.
  • Az adóelőleget a továbbiakban a fizetendő osztalék összege és az ebből levont, kapott osztalék összegének egyenlege, valamint az összes járulékalapot képező jövedelem alapján kell meghatározni, csökkentve a kedvezményezett foglalkoztatott utáni kedvezménnyel.

Forrás: http://rsm.hu/blog/2016/06/a-2017-tol-modosulo-kata-es-kiva-szabalyok

A könyvelőm ajánlotta, mert pár ügyfele ezt használja, s bevált nekik. Mi most inditottuk vállalkozásunkat, s hallgattunk a tanácsára. Nem bántam meg, könnyen kezelhető.
Papp Marcsi Ügyvezető, Mardoni '99 Kft.
Olcsó és megbízható üzemeltetés, jó terméktámogatás, könnyen átlátható funkciók.
Krajcz László műszaki vez., Sió-Plusz Bt.
Tetszik a program rugalmas beállíthatósága, és külön kiválónak tartom, hogy a számlaformátumomat úgy tudom egyedivé tenni, hogy az előírásoknak továbbra is megfelel. Sokat segít, hogy több tömböt is tudok nyitni.
Kiss Gábor üzletvezető, Studio Vox Bt.

Csatlakozzon!

A rEVOL Express Windows 10-kompatibilis szoftver. A REVOLUTION Software Kft. a következő Windows 10-kiadásokon és verziókon támogatja futtatását: Home, Pro, Education és Enterprise kiadások; ezeken belül minden végleges (tehát nem béta vagy Preview) verzión.