Számlázó program az Ön igényeire szabva a rEVOL Express-től

Telefon: (1) 461-8090

Mint arról bizonyára értesült, 2014. július 1-jén életbe lépett az NGM rendelete, amely értelmében 2014. október 1-jétől a vállalkozásoknak be kell jelenteni az adóhatóság felé az általuk használt számlázó programot.

A 2014. október 1-je előtt vásárolt, de azt követően is használatban lévő programok esetén 2014. november 15-éig kell bejelenteni a NAV felé a szoftver használatának tényét, az erre a célra rendszeresített nyomtatványon. A nyomtatványnak jelenleg csak egy tervezete érhető el, természetesen amint megjelenik, azonnal értesítjük minden ügyfelünket.

A 2014. október 1-je után vásárolt programok esetén a bejelentésnek a vásárlást követő 30 napon belül kell megtörténnie.

Mit kell bejelenteni?

"11. § (1) Az adóalany köteles az általa használt számlázó program
a) nevét - rEVOL Express,
azonosítóját - az Ön E-vel kezdődő regisztrációs kódjának első fele (6 karakter);
b) fejlesztőjének nevét - rEVOLUTION Software Kereskedelmi Kft.,
és – ha van – adószámát - 10770319-2-41;
c) értékesítőjének, rendelkezésre bocsátójának nevét, adószámát; - Amennyiben tőlünk vásárolta, a "rEVOLUTION Software" adatait, amennyiben a számlát valamelyik viszonteladónk állította ki az Ön számára, a viszonteladó adatait kell itt leadni.
d) beszerzésének, használata megkezdésének vagy – saját fejlesztésű program használata esetén – a rendeltetésszerű használatbavételének időpontját - A beszerzés időpontja egyszerű esetben a vásárlást igazoló számla teljesítési dátuma*. Amennyiben Ön a rEVOL Express előtti programok valamelyikéről upgradelt rEVOL Express-re, akkor az upgrade számla teljesítési időpontja. Amennyiben Ön több céges rendszert használ, minden cégre külön-külön kell elvégezni a bejelentést. A dátum az a teljesítési időpont, amikor a rendszerébe az újabb céget felvette. A használat megkezdésének időpontjára nálunk nem állnak rendelkezésre adatok.
a d) pont szerinti időpontot követő 30 napon belül az adóhatósághoz, az erre a célra rendszeresített nyomtatványon bejelenteni."

A használatból történő kivonáskor is szükséges a bejelentés elvégzése!

A új rendelet szerint a felhasználó köteles rendelkezni a program funkcióit pontosan leíró dokumentációval, melyet az ezen számlázó programmal kibocsátott számlában áthárított adó megállapításához való jog elévüléséig köteles megőrizni. A rEVOL Express program összes verziója naprakész súgóval rendelkezik, melyet minden újabb verzió kibocsátásakor frissítünk. A súgók megőrzését a terméktámogatással rendelkező ügyfelek számára átvállaljuk, tehát azok akik érvényes terméktámogatással rendelkeznek a https://www.revolexpress.hu/ugyfelkapu oldalon keresztül a Technikai dokumentációk, segítségek blokk alatt bármikor hozzáférhetnek ahhoz a .zip file-hoz, mely a rEVOL Express összes verziójának súgóját tartalmazza.

Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy a bejelentéshez szüksége lesz a rEVOL Express program vásárlását vagy arra való upgradelést igazoló számlára, melyet a hatályos törvények szerint meg kell őrizni 8 évig. Ezzel tudja igazolni a program jogtiszta használatát. Számlamásolat megküldése a terméktámogatással nem rendelkező ügyfelek esetén díjköteles.

Hogyan kell bejelenteni?

A bejelentés teljesítéséhez az adóhatóság a SZAMLAZO megnevezésű nyomtatványt rendszeresíti. A SZAMLAZO adatlap internetes kitöltő-ellenőrző programja és a hozzá tartozó kitöltési útmutató 2014. október 1-jétől letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról (http://www.nav.gov.hu -> Letöltések -> Nyomtatványkitöltő programok -> Egyszerű keresés/Összetett keresés, illetve az alábbi linkre kattintva: http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok).

A SZAMLAZO nyomtatvány elektronikus úton az ügyfélkapun keresztül, illetőleg papír alapon nyújtható be 2014. október 1-jétől az állami adóhatóságnak.

* Számlamásolat megküldése a terméktámogatással nem rendelkező ügyfelek esetén díjköteles. További infomációt itt talál.

A könyvelőm ajánlotta, mert pár ügyfele ezt használja, s bevált nekik. Mi most inditottuk vállalkozásunkat, s hallgattunk a tanácsára. Nem bántam meg, könnyen kezelhető.
Papp Marcsi Ügyvezető, Mardoni '99 Kft.
Olcsó és megbízható üzemeltetés, jó terméktámogatás, könnyen átlátható funkciók.
Krajcz László műszaki vez., Sió-Plusz Bt.
Tetszik a program rugalmas beállíthatósága, és külön kiválónak tartom, hogy a számlaformátumomat úgy tudom egyedivé tenni, hogy az előírásoknak továbbra is megfelel. Sokat segít, hogy több tömböt is tudok nyitni.
Kiss Gábor üzletvezető, Studio Vox Bt.

Csatlakozzon!

A rEVOL Express Windows 10-kompatibilis szoftver. A REVOLUTION Software Kft. a következő Windows 10-kiadásokon és verziókon támogatja futtatását: Home, Pro, Education és Enterprise kiadások; ezeken belül minden végleges (tehát nem béta vagy Preview) verzión.