Számlázó program az Ön igényeire szabva a rEVOL Express-től

Telefon: (1) 461-8090

Jelentős lendületet adhat az az intézkedéscsomag, amelyet 2016. december 1-én terjesztett elő az Európai Bizottság az uniós internetes kiskereskedelem modernizálása érdekében. Az Áfairányelv módosítás különösen a kis- és középvállalkozások számára hozhat kedvező hatásokat, írja az RSM blog.

Egyszerűbb bevallások online rendszeren keresztül

A tervek szerint lehetővé válna az ún. MOSS (Mini Online-Stop Shop) online rendszerén keresztük a negyedéves bevallások benyújtása, amely közel 95%-os adminisztrációs költségcsökkenést eredményezne, miközben jelentős összeget takaríthatnának meg az uniós vállalkozások, az egyes tagállamoknak viszont áfabevétel-növekedést generálna.

Új értékhatárok

Az Áfairányelv egyik sarkalatos pontja a távértékesítésre vonatkozó, jelenleg 35 000 eurós értékhatár tervezett eltörlése, amelynek következtében az értékesítők nem lennének kötelesek a célország áfájának hatálya alá bejelentkezni, így az egyablakos rendszeren keresztül az összes áfát egyetlen tagállamban kellene bevallani és befizetni.

A nem adóalany részére nyújtott telekommunikációs- távközlési- és elektronikus szolgáltatások jelenleg az igénybe vevő országban hatályos áfamérték szerint adóznak. A javaslat szerint egy új, évi 10 000 eurós értékhatárt vezetnének be választási lehetőségként, ami az induló startupok számára jelenthetne igazán nagy könnyebbséget, és a 10 000 eurós értékhatár alatt a szolgáltatásnyújtó tagállamában kellene az áfát megfizetni. Ez uniószerte 430 000 vállalkozást érintene.

Évi 100 000 eurós értékhatára lenne az elektronikus szolgáltatást nyújtó kkv szektorra vonatkozó egyszerűbb szabályozásnak is, amely a fogyasztók azonosítását célozza.

A fenti szabályozások a elektronikus szolgáltatások tekintetében 2018-tól lennének érvényben, a távértékesítésre pedig 2021-től vonatkoznának.

Nem letelepedett áfaregisztrált alanyokra vonatkozó kedvezmények

A nem letelepedett, de valamelyik uniós tagállamban áfaregisztrált adóalanyok jelenleg nem vehetnek igénybe kedvezményeket. Az új szabályozásoknak köszönhetően a jövőben ők is használhatják majd az egyablakos ügyintézést, így nem kell majd minden olyan tagállamban nyilvántartásban vetetniük magukat, amelynek elektronikus szolgáltatásokat nyújtanak.

Összehangoltabb ellenőrzések várhatók

A javaslat szerint a számlázási és nyilvántartási kötelezettségek teljesítése a jövőben a termékértékesítő, szolgáltató vállalkozás számára adóazonosítót kiadó tagállam szabályai szerint történne. Így egyszerűbbé és átláthatóbbá válnának az adóellenőrzések, csak az adott ország adózási szabályait kellene figyelemmel kísérni és gördülékenyebb lenne a kapcsolattartás is az adott adóhatósággal.

EU-n kívüli adócsalások megakadályozása

Az Európai Bizottság megszüntetné a 22 eurónál kisebb értékű küldemények importjának áfamentességét, ezzel is szeretnék megakadályozni az áfacsalásokat.

Jön az e-könyvek és e-újságok egységes adózása

A nyomtatott könyvek és újságok csökkentett áfatartalmúak, ellentétben az elektronikus verziókkal, amelyekre az általános adómérték vonatkozik. A javaslat szeretné ezt a különbözetet is közelíteni egymáshoz.

Miért jó mindez a webáruházaknak?

Az adminisztrációs költségek csökkenése várhatóan a határokon átnyúló kereskedelmet is fellendíti majd, hiszen a webáruházak számára egyszerűbb lesz az egy helyen, online történő adóbevallás, a tagállamok pedig visszanyerhetik az online értékesítés során keletkező jelentős áfakiesést.

A tervek szerint a változások 2018-tól lépnek majd életbe, így elegendő idejük marad a vállalkozásoknak a felkészülésre.

A könyvelőm ajánlotta, mert pár ügyfele ezt használja, s bevált nekik. Mi most inditottuk vállalkozásunkat, s hallgattunk a tanácsára. Nem bántam meg, könnyen kezelhető.
Papp Marcsi Ügyvezető, Mardoni '99 Kft.
Olcsó és megbízható üzemeltetés, jó terméktámogatás, könnyen átlátható funkciók.
Krajcz László műszaki vez., Sió-Plusz Bt.
Tetszik a program rugalmas beállíthatósága, és külön kiválónak tartom, hogy a számlaformátumomat úgy tudom egyedivé tenni, hogy az előírásoknak továbbra is megfelel. Sokat segít, hogy több tömböt is tudok nyitni.
Kiss Gábor üzletvezető, Studio Vox Bt.

Csatlakozzon!

A rEVOL Express Windows 10-kompatibilis szoftver. A REVOLUTION Software Kft. a következő Windows 10-kiadásokon és verziókon támogatja futtatását: Home, Pro, Education és Enterprise kiadások; ezeken belül minden végleges (tehát nem béta vagy Preview) verzión.