Számlázó program az Ön igényeire szabva a rEVOL Express-től

Telefon: (1) 461-8090

Kedden jelent meg a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján a rendelettervezet, amelyre a 2018-as adócsomag óta készülnek a számlázók: 2018. július 1-től kötelezően be kell kötni a számlázó programokat a NAV-hoz. A türelmi idő tehát 1 év. Összeszedtük, mi mindenre kell figyelni ebben az időszakban a vállalkozásoknak.

Azonnal, de legfeljebb 24 órán belül lesz kötelező az adatszolgáltatás

Ahogy a 2018-as adócsomagból már kiderült, 2018. július 1-től lesz kötelező a számlázó programokat összekötni a NAV rendszerével.

A Nemzetgazdasági Minisztérium kedden megjelent 120 oldalas rendeletterveztének legfontosabb része, hogy a számlázó programnak a számlák adattartalmát azonnal, de legfeljebb 24 órán belül, elektronikus úton továbbítania kell a NAV részére.
A rendelet szerint az információcserének elektronikus adatfeldolgozási eljárás alkalmazásával kell megtörténnie.

Az összekötés és az adatszolgáltatás feltétele az adózói regisztráció, ami az adatszolgáltató végpont és a számlázó program regisztrálását is tartalmazza.

Az újítás célja

Az eredeti tervek szerint a NAV-bekötés 2017. július 1-től lett volna kötelező, így viszont 1 év türelmi időt kaptak a vállalkozások. Az Nemzetgazdasági Minisztérium nem titkolt célja, hogy teljes mértékben rálásson a vállalkozások teljes forgalmára, az adatok összegzését követően pedig minden eddiginél gyorsabban tudják kiszűrni a visszaéléseket.

Az ígéretek szerint a rendszer bevezetésével egyidejűleg megszűnik majd a számlákra vonatkozó tételes áfa nyilatkozattételi kötelezettség, így csökken a vállalkozások adminisztrációs terhe.

A rendszer tesztidőszaka július elsején kezdődik, a témával kapcsolatos újdonságokról, hírekről beszámolunk.

A könyvelőm ajánlotta, mert pár ügyfele ezt használja, s bevált nekik. Mi most inditottuk vállalkozásunkat, s hallgattunk a tanácsára. Nem bántam meg, könnyen kezelhető.
Papp Marcsi Ügyvezető, Mardoni '99 Kft.
Olcsó és megbízható üzemeltetés, jó terméktámogatás, könnyen átlátható funkciók.
Krajcz László műszaki vez., Sió-Plusz Bt.
Tetszik a program rugalmas beállíthatósága, és külön kiválónak tartom, hogy a számlaformátumomat úgy tudom egyedivé tenni, hogy az előírásoknak továbbra is megfelel. Sokat segít, hogy több tömböt is tudok nyitni.
Kiss Gábor üzletvezető, Studio Vox Bt.

Csatlakozzon!

A rEVOL Express Windows 10-kompatibilis szoftver. A REVOLUTION Software Kft. a következő Windows 10-kiadásokon és verziókon támogatja futtatását: Home, Pro, Education és Enterprise kiadások; ezeken belül minden végleges (tehát nem béta vagy Preview) verzión.