Számlázó program az Ön igényeire szabva a rEVOL Express-től

Telefon: (1) 461-8090

Verziótörténet

5.22 verzió

Cikk nyomtatása

5.22.2 (5.22.0002) verzió (2017.01.20.)

A verzió a következő javításokat és változásokat tartalmazza:

 1. RLB-60 devizás feladás kényelmesebben: Már feladás választásakor megadható, hogy devizás vagy sem (adatbázis módosítás helyett)
 2. Shoprenter kompatibilitás módosítások: A mennyiségi egység és átváltás nem kerül szinkronizálásra (paraméterváltozások miatt)
 3. Sablonadatok megtartása: Adatbázis konvertálás után már nem kell újra megadni az állandó megjegyzést, a példányszám és a Fizetve felirat láthatóságát
 4. Menüpont jogosultságok módosulása: A Szerepkör 1 csoport minden menüpontot lát

5.22.2 (5.22.0002) verzió (2016.12.19.)

A verzió a következő javításokat és változásokat tartalmazza:

 1. Tételes ÁFA bevallási kötelezettség változás 2017. január 1-től: Legalább 100 000 Ft Áfatartalmú számlánál egy felugró ablak figyelmeztet a tételes Áfa bevallásra
 2. Adóhatósági adatszolgáltatás XML-ben: Az Előlegszámla feladását a változásoknak megfelelően módosítottuk.
 3. Gyorsabb hibaelhárítás sérült adatbázis esetén: Rendszerfelügyelőben az adatbázis pár kattintással feltölthető a rEVOLUTION FTP-re adatbázis-javítás céljából

5.22.1 (5.22.0001) verzió (2016.12.09.)

A verzió a következő javításokat és változásokat tartalmazza:

 1. Shoprenter webáruház kapcsolat: Kapcsolódási és kompatibilitási problémák javítása, bruttó árak letöltése a webáruházból

5.22.0 (5.22.0000) verzió (2016.11.02.)

A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

 1. Shoprenter webáruház kapcsolat: A program kétirányú kapcsolattal rendelkezik a Shoprenter webáruház felé, Készlet modul megléte esetén a mennyiségek is szinkronizálhatók
 2. NAV felé történő feladás két tizedesre kerekítve: Az "Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás" funkció kibővült a "Két tizedesjegyre kerekítve" opcióval. Alapértelmezés szerint ez be van kapcsolva, természetesen az exportáláskor kikapcsolható.
 3. Automatikus mentés beállítása első induláskor: A nagyobb adatvédelem érdekében első indításkor meg kell adni az automatikus mentés helyét (célszerű NEM a rEVOL Express fő- vagy almappáját kijelölni!), ahová alapértelmezetten 10 naponta menti a program az adatbázist. Ezt később ki lehet kapcsolni, illetve a mentés sűrűségét szintén meg lehet változtatni a Rendszerfelügyelőben (Beállítások -> Archiválási beállítások /alul/).
 4. Egyszerűsödött adatexport-import: Az áru és partneradatok exportálása és importálása könnyebbé vált: az új Beállítások/Import-export műveletek/"Törzsadatok exportálása Excel fájlba" menüpontot használva olyan formában exportálhatja a törzsadatait, amilyenben vissza is tudja tölteni.
 5. Csoportos számlanyomtatás E-számlára: A hagyományos csoportos számlanyomtatás kibővült a csoportos E-számla kiküldési lehetőségekkel.
 6. Csoportos számlaimport E-számlázáshoz: Excel számla import funkcióval már E-számlához is lehet adatokat rögzíteni a táblázatba
 7. Gyorsabb adatcsere a RevolShop/UNAS shop felé: Megrendelés importálása előtt már nem az összes termék adata kerül letöltésre, csak a legutóbbi szinkronizálás óta módosult áruké.
 8. Kényelmesebb számlaismétlés: Számla ismétlésekor beemeli a bankszámla és a folyamatos teljesítés adatokat is a régi számláról
 9. Szűrhető online kimutatások: Export során megadható a kezdődátum, ezzel gyorsabbá válik a művelet.
 10. Megrendelés visszaigazolása: A megrendelés mellé egy kattintással elkészíthető egy Megrendelés visszaigazolása nyomtatvány is.
 11. Új Szállítói megrendelés sablon: A Szállítói megrendelés sablonból elkészült egy csak nettós verzió.
 12. Felhasználónkénti alapértelmezett raktár megadása: Készlet extra modul megléte esetén már felhasználónként is megadható az alapértelmezett raktár.
 13. Bővített Iroda++ feladás: Feladás előtt a bizonylatok sorszám szerint is szűrhetők, átadásra kerülnek a munkaszámok és a bizonylat rögzítéskori KATA állapota (KATA-s vagy sem).
 14. Házi Pénztár NAV feladás szűrése: A PTGSZLAH állomány generálásakor megadható a fizetési mód is.
 15. Bővített irányítószám jegyzék: Két város került felvételre az adatbázisba: 9088 - Bakonypéterd, 9089 - Lázi.

A verzió a következő javításokat tartalmazza:

 1. Devizás megrendelés pro formába való átvezetése: Ha átvezetéskor az aktuális napon jár le a megrendelés, akkor már nem szól a program.
 2. Devizanem törlési szabályok szigorodtak: A devizanem már abban az esetben sem törölhető, ha áruhoz van társítva.
 3. Partneradatok exportja Iroda++-ba: Az opció feleslegessé vált, megszüntetésre került.
 4. Címbontás előtti régi bizonylatok javítása: A címbontás előtt kiállított bizonylatok esetében történő sztornózásnál és helyesbítésnél az eredeti számla már inaktiválásra kerül.

5.21 verzió

Cikk nyomtatása

5.21.0 (5.21.0000) verzió (2016.06.13.)

A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

 1. Automatikus frissítés: Az 5.21.0-nál újabb verziók megjelenésekor már képes a program a háttérben frissíteni anélkül, hogy a teljes telepítőkészletet letöltené, valamint jelzi az új verzió megjelenését.
 2. Bisnode kapcsolat: Cégadatok letöltése gombnyomásra, ingyenes Bisnode kapcsolattal adószám alapján. Számlaíró vagy nagyobb modulkombináció szükséges.
 3. "Fizetve" állapot: Forintos, készpénzes számlára "Fizetve" felirat bekapcsolható a sablonbeállítások között (SzámlaVarázsló modul megléte esetén).
 4. Automatikus árfolyam és benzinár lekérdezés: Beállításokban megadható az automatikus deviza árfolyam, illetve a benzinár lekérdezése (Deviza, illetve Útnyilvántartó modul meglétekor).
 5. Csoportos deviza számla generálás: Excel adatok alapján már deviza számla is elkészíthető Deviza modul használata esetén.
 6. Partner tömeges módosítás: SzámlaVarázsló megléte esetén a partnerek csoportosan (in)aktiválhatók, törölhetők (ha még nem történt bizonylatolás), illetve módosítható a Vevő/Szállító állapotuk.
 7. Felhő kapcsolat kimutatásokhoz: Egyes kimutatásokat Google Drive és OneDrive (csak otthoni verzió!) tárhelyekre direktben is fel lehet tölteni későbbi megtekintésre, elemzésre, Excel formátumban. Lehetőség van helyi szinkronizálási mappát megadni más kliensekhez.
 8. Előlegszámla ismétlése: A könnyebb kitöltést segítve már előlegszámlát is lehet ismételni (Számlaíró és nagyobb modulkombinációk esetén).
 9. Egyszerűbb készletszűrés: Készlet áttekintése egyszerűbbé vált a táblázat tetején lévő "Csak az aktívak jelenjenek meg" opció bejelölésével.
 10. Folyamatos teljesítés egyszerűsítése: Folyamatos teljesítésű bizonylatok kiállításánál megadható, hogy a kiállítási dátum megegyezzen-e a teljesítési dátummal (Beállítások ablak Bizonylatok I. fülön, Számlaíró vagy nagyobb modulkombinációknál).
 11. Egyszerűbb bizonylatkövetés: Ha be van kapcsolva a bizonylatszámok hivatkozása (Beállítások ablak Bizonylatok I. fülön), akkor a bizonylatsorokban megjelenik a korábbi, forrás bizonylat sorszáma (például szállítólevél számlába emelésekor a szállítólevél sorszáma).
 12. Könnyebb vonalkód beolvasás: Megadható a vonalkód hossza a Beállításokban, ezzel könnyebbé válik a beolvasás, gyorsabb lesz a termék kikeresése vonalkódolvasóval.
 13. Pontosabb előlegszámla: Korábban csak természetes pénznemben, két tizedesig készült rögzítés, ettől a verziótól kezdve már négy tizedesig történik meg a tárolás.
 14. E-szállítólevél számla mellé: E-számla mellé utólag készíthető e-szállítólevél is.
 15. Ten-Soft ügyfélkódok: Automatikus ügyfélkódkiadás és generálás történik, hogy a könyvelés-feladás során ne legyen importálási probléma.

A verzió a következő javításokat tartalmazza:

 1. Előlegszámla kivezetése: Egyes összegeket átemeléskor a kerekítési eltérések miatt nem lehetett beemelni a számlába. Javítva.
 2. Partnerek fizetési módjának feltöltése: A Beállításokból nem történt meg megfelelően a partnerek fizetési módjának feltöltése. Javítva.
 3. Gyártási sorszám javítása: Gyártás során, hálózatos működésnél, azonos sorszám generálása esetén a program hibát írt ki. Ezentúl rögzítéskor egy új sorszám generálódik.
 4. Javított vonalkód generálás: Vonalkód automatikus generálása korábban megakadt az első szolgáltatás esetén. Javítva.
 5. Hosszú című partnerek: Ajánlat típusú bizonylat kiállításakor a hosszú címmel rendelkező partnereket nem engedte rögzíteni a program. Javítva.
 6. Kozmetikai módosítások: A felületen egyes információs feliratok egyértelműbbek lettek, elhelyezésük módosult.

5.21 verzió funkciói képekben:

5.20 verzió

Cikk nyomtatása

5.20.6 (5.20.0006) verzió (2016.02.12.)

A verzió a következő újdonságokat és javításokat tartalmazza:

 1. Könyvelés-feladás: A program már a SigmaConto könyvelő szoftvernek is tud számlaadatokat exportálni
 2. Kereskedelem extra: Körszámla esetén a régi (még nem címbontott) adatok felhasználása esetén hibát adott a program. Javítva.
 3. Webáruház modul: UNAS/RevolShop áruházak esetén, ha a webáruházban lévő cikkszám módosul, az áru programban tárolt cikkszámának frissítését elvégezhetjük az "Áru szinkronizálás" gomb megnyomásával.
 4. Készlet modul: Kifutott megrendelésből vagy foglalásból készített szállítólevél nem kifutott állapotú lesz.
 5. Útnyilvántartó modul: A Gépjárművek oldalon minden egyes betöltésnél a felső és alsó ablakok aránya 50-50% lett.
 6. Nagyobb biztonság: A Rendszerfelügyelőben lévő Cégadatok mentése funkció már a RevLicense.mdb rendszeradatbázisról is készít biztonsági másolatot.
 7. Kényelmesebb mentés: A Rendszerfelügyelőben már a cégen jobb egérrel kattintva is elérhető a Cégadatok mentése funkció

5.20.4 (5.20.0004) verzió (2016.01.18.)

A verzió a következő újdonságokat és javításokat tartalmazza:

 1. NAV export és adatszolgáltatási változások: Az újabb előírásoknak megfelelően módosultak az exportált adatok.
 2. UNAS webshop import: A webáruházból már a bontott címek kerülnek átvételre a gyorsabb feldolgozás érdekében
 3. VirtueMart 3.x import és támogatás: A 3.x verzójú VirtueMart és Joomla rendszerekhez új komponens készült, az adatok importálása optimalizálva lett. Amennyiben nem regisztrált vásárló adatai kerülnek feldolgozásra, a program nem társítja a partnert véglegesen (tehát újabb megrendelésnél ismét ki kell kézzel választani). A mennyiségi egységek a programban lévő Áru adatlapról kerülnek a megrendelésbe.
 4. Adatbázis konverter hiba frissítéskor: Amennyiben nem megfelelő cím került az e-számla adatokhoz, a konvertáló hibát dobott. Javítva.
 5. Új év, új tömb: Az alapértelmezett tömbsorszám új cégek esetén már 2016 lett
 6. Kisebb javítások: A Partner cím karbantartóban található irányítószám szóköz-hibája javítva lett. Az értékbeli részhelyesbítő esetén a címbontás nem működött megfelelően, javítva.

5.20.3 (5.20.0003) verzió (2016.01.07.)

A verzió a következő újdonságokat és javításokat tartalmazza:

 1. NAV adatszolgáltatás XML formátumának módosítása: A megváltozott igények alapján a dátumformátum elválasztása és megjelenése módosult
 2. Bővített kéziszámla: Már negatív mennyiséggel is felvehető kézi számla
 3. Bővített egyedi webáruház séma: A részletezett címek mezőivel bővült az egyedi webáruház séma és minta
 4. Szigorúbb Házipénztár: Ha nincs megadva érvényes készpénzes fizetési mód, a Házipénztár nem menthető le. Ha a készpénz típusú fizetési módhoz van Házipénztár kapcsolva, akkor ez a jelölő nem kapcsolható ki a fizetési mód esetében.
 5. Környezetvédelmi termékdíj kapcsoló változása: Korábban a partner adatlapján alapértelmezetten bekapcsolva volt a Környezetvédelmi termékdíj soronkénti megjelenítése. Az új verzióban már kikapcsolt állapotú.

5.20.2 (5.20.0002) verzió (2016.01.04.)

A verzió a következő javításokat tartalmazza:

 1. Javított címbontás: Előlegszámla és sztornószámla készítésnél történtek címbontási módosítások, javítások
 2. Könnyebb címbontás: A partner adatlapon a hosszú/egyesített cím vágólapra másolható a könnyebb bontás érdekében.
 3. Webáruház feldolgozás: A januárban készített feldolgozások a címbontás változásai miatt nem történtek meg, javítva lett.
 4. Sztornó számla adatai: Sztornózáskor az aktuálisan megadott címadatokat veszi alapul a program a korábbi számlán rögzítettek helyett.
 5. Sablonbeállítások mentése: A sablonbeállítások (pl. egyedi logó) mentése nem történt meg, javítva.

5.20.1 (5.20.0001) verzió (2015.12.15.)

A verzió a következő újdonságokat és javításokat tartalmazza:

 1. Módosított törvényi megfelelőség sablon: Az új törvényi változásoknak megfelelően módosult a törvényi igazolás, a korábbi igazolások érvényüket vesztik.
 2. Webáruház feldolgozás: UNAS/RevolShop webáruház megrendelés feldolgozásakor már konkrétan jelzi, hogy ha a partner adatok hiányosak, nem csak a megrendelést jelzi hibásként
 3. Pénzügyi kiegyenlítések E-számlánál: A korábban (5.20 előtti) kiállított számlák kiegyenlítésekor hibát okozott, ha az adott számla e-számla volt és nem volt kitöltve az ország (mivel most már kötelező adat). Javítva.
 4. Partner import javítás: A partner telephely importálása IrodaSorozat adatbázisból hibát dobott, ez javításra került.
 5. Saját adatok bontása: A program frissítésekor már a saját cég címét is megpróbálja automatikusan háromfelé bontani
 6. Bontott feladás Iroda++ felé: IPP könyvelés-feladás funkció által generált Excel már tartalmazza a partnerek bontott címadatait is
 7. Adatbontás az E-számla felé: E-számla készítésekor átadásra kerülnek Számlaközpontnak a saját és a partner bontott címadatai is

5.20.0 (5.20.0000) verzió (2015.12.07.)

A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

 1. 2016.01.01 NAV-os adatszolgáltatás: Az új NAV törvény alapján történő adatszolgáltatások miatt a program több helyen módosult, elsősorban a cím mezők, az importálások és exportálások folyamán. A konvertáláskor is igyekeztünk egyértelműen szétbontani a meglévő címeket, de frissítés után ezeket érdemes ellenőrizni!

  A szükséges beállítások elolvasásához kattintson ide!
  Itt videón is megnézheti a szükséges lépéseket!

  Az alábbi programrészek módosultak a funkcióval kapcsolatosan:
  • Beállítások menüpontban elérhető a kötelező „Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” funkció
  • Szintén a Beállításokban található egy segédlet (Partner cím karbantartó) a partnerek címadatainak karbantartására (ugyanez elérhető a Törzsadatok/Partnerek menüponton belül is)
  • A feladás miatt a részletezett cím bizonyos elemei kötelezőek lettek (közterület neve/közterület jellege/házszám) a saját cégnél és a partnereknél/telephelyeknél. Ezek hiányában nem is lehet rögzíteni partnert/telephelyet
  • Konvertáláskor a program megpróbálja szétbontani a korábban „utca” mezőben található magyar címet 3 részre. Ezért a frissítés után mindenképp érdemes átnézni a nem szokványos című partnerek részletes adatait!
  • Bekerült egy figyelmeztetés, számla/előlegszámla/gyűjtőszámla rögzítésekor, hogy a partner részletezett címét ellenőrizni kell (a konvertáláskor esetlegesen hibásan működő automatizmus kiküszöbölésére). Ez a figyelmeztetés kikapcsolható a Beállítások/Program beállítások menüpontban a Törzsadatok I. fülön, a legalsó opcióval.
  • A részletes címet figyelembe veszi a partner és a számla Excel import, illetve másik Iroda Sorozat adatbázisból történő importálás során.
 2. Sablonmódosítások (Deviza modul): formai változások több megnevezés megjelenítésekor

5.20 verzió funkciói képekben:

5.19 verzió

Cikk nyomtatása

5.19.0 (5.19.0000) verzió (2015.10.12.)

A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

 1. Kamatközlő előre (Pénzügy modul): Még ki nem fizetett számlánál is le lehet már kérni a kamatközlőt, hogy ha most kifizetné, akkor mennyi kamatot kellene felszámolni rá.
 2. Megjegyzés választása (Pénzügy modul): Késedelmi kamatközlőbe a megjegyzéshez bekerült a 3 pontos gomb a megjegyzés választásához, illetve ehhez az F4-F5 billentyűkombinációkat is lehet használni
 3. Bruttó/Nettó választó (Készlet és Költségszámla modul): Bruttó/nettó értékben való rögzítést már nem csak globálisan lehet állítani, hanem külön a bevételezés/költségszámla számára is állítható.
 4. Pro Forma átvezetés (Kereskedelem extra modul): Ajánlatot/Megrendelést át lehet vezetni Pro Formába
 5. Kézi számlák nyilvántartása (Számlaíró modul): A kézi számlatömbbe megírt számlákat a programba is fel lehet vezetni, nyilvántartani (nem számlaként), valamint kimutatás kérhető le.
 6. E-számla csatolmány (E-számla modul): Ezentúl az elektronikus számlákhoz (maximum 6,5 MB-os méretű) csatolmányt is lehet küldeni.
 7. Verziótörténet a programból: A programban a Súgó menüből közvetlenül is elérhető a Verziótörténet (internet szükséges!)

A verzió a következő javításokat tartalmazza:

 1. Ha nincs Készlet modul, de van Költség számla modul, akkor a Beállítások/Bizonylatok II fülön nem volt elérhető a "Bevételezési és eladási árak módosítása" című rész. Javítva.
 2. A partner adatlapját megnyitva a Besorolás fülön be lehetett kapcsolni csak a KT soronkénti megjelenítését. Javítva.
 3. Ha fizetési módot inaktíváltunk és a lerögzített számlát visszanyitottuk megtekintésre, az első aktív fizetési módot hozta be a felületre. Javítva.
 4. Fizetési mód nevének Unasban történő átírása után, az importálás során korábban módosította a revolos fizetési mód nevét. Mostantól az első megrendelés feldolgozása utáni név marad meg.
 5. Már Deviza modul nélkül is megadható az ország a partner kartonon
 6. Unas és RevolShop webáruházba való feltöltéskor a termék cikkszámának meglétének ellenőrzése (kötelező adat!)
 7. KulcsSoft könyvelésbe feladáskor ENTER-mentesítve kerülnek feladásra az adatok
 8. E-számlát már nem lehet kiállítani, ha nincs saját email cím kitöltve a Rendszerfelügyelőben

5.19 verzió funkciói képekben:

5.18 verzió

Cikk nyomtatása

5.18.6 (5.18.0006) verzió (2015.08.25.)

A verzió a következő javításokat tartalmazza:

 1. Gyűjtőszámla javítás (Számlaíró): Korábban a Gyűjtőszámla sablont kiválasztva a Számlaíróban máshol jelentek meg a dátumok. Javítva.
 2. Hibás megjelenés a felületen (Számlaíró): fizetési mód inaktiválás után a korábban azzal kiállított bizonylatok megtekintésekor hibásan más fizetési mód jelent meg a felületen.
 3. Vonalkód információ (Számlaíró): Vonalkód nyomtatáskor minden oldalra kiírásra kerül, hogy mely terméknek a vonalkódja.
 4. Garancialevél javítás (SzámlaVarázsló modul): Egyes nyomtatókon a második példánytól kezdve összecsúsztak a betűk. Javítva.
 5. Módosított könyvelés feladás (Könyvelés feladás modul): NTAX (Novitax) könyvelés feladás módosult az aktuális programhoz igazodva
 6. KULCS könyvelés feladás módosítva (Könyvelés feladás modul): Kulcs könyvelés feladás állományából eltávolítottuk a hibákat okozó ENTER karaktereket.
 7. Ország megadása a partneradatoknál (E-számla modul): Már deviza modul nélkül is lehet országot megadni a partner adatlapján

5.18.5 (5.18.0005) verzió (2015.04.16.)

A verzió a következő újdonságokat és javításokat tartalmazza:

 1. Módosult gyűjtőszámla (SzámlaVarázsló modul): A gyűjtőszámla felépítése megváltozott, sablon módosult.
 2. Bővített számlaimport adatok (Számlaíró): Számlaimport során a fizetési mód azonosító is megadható és importálható. Az Excelbe beírt számlaazonosító ezentúl a Bizonylat kiegészítő 1 mezőbe kerül letárolásra. Ez a sablonon alapértelmezés szerint nem jelenik meg, egyedi sablonmódosítás esetében van lehetőség a kihelyezésére.
 3. Fizetési mód importálás lehetősége (Webáruház modul): RevolShop/UNAS webáruház használata esetén választható opció lett, hogy a fizetési módok (Készpénz, Átutalás stb.) importálásra kerüljenek-e a webáruházból.
 4. Felesleges karakterek kiszűrése: A vágólap használata során bekerült láthatatlan ENTER karakterek kiszűrése kerülnek az áru és partner adatokból (név, cím, azonosító), valamint a törzsadat (partner és áru), számla, webáruház importokból.

5.18.2 (5.18.0002) verzió (2015.01.13.)

A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

 1. 2015-ös NAV kompatibilitás számlafeladáshoz (Házi Pénztár modul): A korábbi PTGSZLAA nyomtatvány helyett már az új, PTGSZLAH sablonba is fel lehet adni az adatokat.
 2. Kulcs-Soft feladási lehetőség (Könyvelés-feladás modul): Ezentúl a Kulcs-Soft könyvelő programjába is feladhatók a könyvelési adatok.
 3. Kulcs-Soft adatok partner importhoz (Számlaíró): Plusz oszlopok kerültek bele a Partner import Excel táblázatba, kiegészülve néhány Kulcs-Soft paraméterrel (iktatószám, könyvelési adatok)

5.18.0 (5.18.0000) verzió (2014.10.20.)

A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

 1. Gyűjtőszámla (SzámlaVarázsló modul): Számlázáskor nem globálisan, hanem terméksoronként adható meg a teljesítési dátum.
 2. Egyedi árazás (Kereskedelem Extra modul): Külön táblázatban kezelhető, partnerhez rendelhető egyedi árazás. Háromféle módon adható meg a kedvezmény: Százalékos, Értékbeli vagy Fix ár.
 3. Teljesítési igazolás (Kereskedelem Extra modul): Igazolás állítható ki akár munkalap alapján.
 4. Receptúra kezelés (Készlet extra modul): Egyedi termékösszeállítás készíthető a termékekből a végtermék megadásával. Az elkészített receptúrából gyártás vagy bontás is kezdeményezhető.
 5. Gyártás és bontás (Készlet extra modul): Egyedi termékösszeállítás vagy bontás készíthető a meglévő terméktörzs alapján. A funkció használható önállóan vagy receptúrából.
 6. Térkép (Google Maps) funkciók: A partnerek címei megjeleníthető a Google térképen, a partnerek adatlapjairól.
 7. Útvonal megjelenítése térképen (Google Maps) (Útnyilvántartó modul): Útvonal rögzítése esetén lekérhető a két hely közötti útvonal, illetve a köztük lévő távolság. Az útvonal lekéréséhez API kulcs szükséges (bővebb információ a súgóban olvasható)!
 8. NAV bejelentéshez XML generálás: A NAV felé történő bejelentést könnyítő sablon generálás, amit az ABEV-be lehet importálni.
 9. Bővített jogosultság-kezelés Megadható a számlák és az összes többi bizonylat kezelésének engedélyezése (Rögzítés, Megtekintés, Módosítás, Törlés/Sztornó)

5.18 verzió funkciói képekben:

5.17 verzió

Cikk nyomtatása

5.17.1 (5.17.0001) verzió (2014.08.28.)

A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

 • Könnyebb kijelölés (Készlet extra modul): a Szállítói megrendelés segédben egy gombnyomással kijelölhető az összes sor vagy a kijelölés törölhető.
 • Pontosabb kezelési költség (Deviza modul): a Beállítások II. fülön már akár négy tizedes is használható költség megadásakor.
 • Tévedés kizárva (Házi Pénztár modul): új pénztár rögzítésekor már csak készpénz típusú fizetési módokból lehet választani.
 • Bővebb áruinformációk: az Árucsoport 2. és 3. oszlopok megjeleníthetők az áruválasztó és áttekintő ablakokban.
 • Egyszerűbb munkalap kezelés (Kereskedelem Extra modul): ezentúl nemcsak a Bizonylatoknál, hanem a Kereskedelem Extra csoportjában is elérhető a Munkalap.

 • 5.17.0 (5.17.0000) verzió (2014.06.23.)

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  1. Munkalap (Kereskedelem Extra modul): munkafolyamat dokumentálása kiszállás, külsős munkavégzés esetében
  2. Munkaszám (SzámlaVarázsló modul): szolgáltatásokhoz rendelhető azonosítószám rögzítésének lehetősége
  3. Szállítói megrendelés (Készlet extra modul): A szállítók felé összeállítható egy megrendelési lista, amely egy kattintással átemelhető Bevételezésbe
  4. Áruhoz megadható alapértelmezett beszállító (Készlet extra modul): A legtöbb esetben egy megadott árut egy partnernél vásárol a cég. Ezentúl az áru adatlapján beállítható az alapértelmezett beszállító cég, majd a Szállítói megrendelő segédletben ez alapján egyszerűbb lesz elkészíteni a listát.
  5. Késedelmi kamatközlő és jegybanki alapkamat megadása (Pénzügy modul): A késedelmi kamatszámítás már elérhető a későn fizető ügyfelek esetében, melyhez a jegybanki alapkamat felrögzítésére is van lehetőség.
  6. Fizetési élettörténet több részletben történő fizetéshez (Pénzügy modul): Ezentúl nyomon követhető a több részletben történő fizetés is a Követelések és Kötelezettségek ablak alsó részében.
  7. Nullás mennyiségű áru bizonylatra rögzítésének megakadályozása (Készlet modul): biztonsági okokból bekapcsolható opció, hogy a program ne engedjen nullás vagy negatív terméket rögzíteni a bizonylatokra (pl. számla vagy szállítólevél).
  8. Többnyelvű sablonok román, szlovák, francia nyelven is (Deviza modul): a korábbi angol és német nyelvű bizonylatokon kívül már román, szlovák és francia nyelvű sablonok is használhatók.
  9. Akár tíz párhuzamos tömb használata tömbtípusonként (Kereskedelem extra modul): A bővülő funkcionalitás miatt a Kereskedelem extra modulban kibővítettük az egy típushoz létrehozható tömbök maximális számát. Ajánlat típusú tömbnek számítanak a következő bizonylatok: Ajánlat, Pro Forma, Munkalap és Szállítói megrendelés, ezekre külön-külön tömböket érdemes létrehozni!
  10. Tömeges számlaimport Excel fájlból (Számlaíró modul): Forintos számlák esetén lehetőség van egy Excel fájlból importálni a számlaadatokat. Figyelem: csak a Start menüben lévő Excel fájllal lehetséges az importálás, valamint az így rögzített számlák azonnal megjelennek a programban jóváhagyás nélkül (melyek rontás esetén már csak sztornózhatók)!
  11. Vonalkód-szám generálás az áru adatlapján (Számlaíró modul): ha egy termék még nem rendelkezik vonalkóddal, akkor az áru lapján generálható egy új számsor (EAN-13-as szabvány szerint), mely a kimutatásokból nyomtatható (Code39 formátumban)
  12. Partnerenként megadható alapértelmezett árunév (SzámlaVarázsló modul): Általában egy partnerhez egy nyelven készül a bizonylat, ezért a partnernél megadhatjuk, hogy a háromféle termékelnevezés közül melyiket preferálja a vevő (pl. magyar, angol vagy a német jelenjen meg alapértelmezés szerint).
  13. Egyedi körlevél útvonalának automatikus mentése (Kereskedelem extra modul): Egyedi körlevélsablon használata esetén a program megjegyzi az új sablon útvonalát ablakváltás után is.
  14. Beszerzési ártörténet (Készlet modul): név szerinti csoportosításnál kiállítási dátum alapján történő csoportosítás, valamint a beszerzési egységár megjelenítése.
  15. Bizonylat-kiállító ablak összesítő táblájában az értékek jobban láthatók: Az újabb Windows kiadások esetében a bizonylat kiállítás során nehezen volt olvasható a végösszeg.
  16. Új kimutatások az új funkciókhoz (pl. munkaszám, vonalkód): Az újabb funkciók természetesen újabb kimutatásokat kaptak.
  17. Sérült felhasználó-beállítások (Listás áttekintők beállításainak) egy kattintásos törlése: Hibás programműködés esetében lehetőség van a sérült felhasználói beállítások egy kattintásos törlésére

  5.17 verzió funkciói képekben:

  5.16 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.16.3 (5.16.0003) verzió (2014.03.03.)

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  1. Számlák feladása ABEV programba Ha pénztárgép helyett Házi Pénztár elszámolás mellett döntött a cég, akkor 2014. március elseje után kötelező bevallást kell tenni a NAV felé az ABEV programon keresztül. A bevallás feladásának alapfeltétele az ABEV programon kívül a PTGSZLAA nyomtatvány legalább 2.0-ás változatának megléte! A feladás részletes beállításairól és lépéseiről a program súgójában lehet olvasni.

  A verzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Webáruház modul: UNAS webáruházimport esetében a hosszú termékneveknél a program hibát adott. Javítva.
  >

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  (Még nem ismertek)


  5.16.2 (5.16.0002) verzió (2013.11.14.)

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  1. Levelezési cím oszlopok A Törzsadatok csoport Partnerek táblázatában, valamint bizonylat kiállításánál is elérhetők lettek a Levelezési cím oszlopok. Ha nem jelenne meg, akkor a Fájl menüben lévő Listás áttekintők... opciót kell kikapcsolni, átváltani egy másik ablakra, majd az oszlopok átrendezése után visszakapcsolni és a program újraindítása szükséges.
  2. Webáruház modul: UNAS és Revol Shop áruházakból történő lekérésnél lehetőség van a cikkszám automatikus társítására. Az eddigi kényelmetlen módszert egyszerűsíteni lehet, ha a meglévő termékeket cikkszám alapján lehet automatikusan társítani. A szükséges opció a webáruház beállításánál érhető el.
  3. Webáruház modul: A termékek és megrendelések importjánál maximálisan 100 karakter hosszú árunevet és cikkszámot képes a program kezelni. Hagyományos adatfelvitel esetében maradtak a korábbi limitek.
  4. E-számla modul: Az E-számlákon ezentúl megjelenik a termék cikkszáma, ha az rögzítve van az adatlapon.

  A verzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Webáruház modul: A webáruházból importált áfakulcs nem lett felülírva a termék adatlapján az opció bekapcsolása ellenére sem. Javítva.

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  (Még nem ismertek)


  5.16.1 (5.16.0001) verzió (2013.09.09.)

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  1. Pro Forma értékének átvezetése Előlegszámlába. A Kereskedelem Extra modulban lévő Pro Forma bizonylat végösszege (áfatípusonként külön-külön) átvezethető Előlegszámlába egy gombnyomással. A művelethez szükséges gomb a Bizonylatok csoport Pro Forma pontjára kattintva, alul található meg.
  2. Egyedi állandó megjegyzés sablononként. SzámlaVarázsló megléte esetén minden sablonon külön-külön egyedi, állandó megjegyzés írható be a láblécbe. A szöveg egy kattintással az összes többi sablonra is érvényesíthető. Az állandó megjegyzést a Beállítások csoport Sablon beállításokban lehet beírni.
  3. Nagyobb megjegyzés mezők. A bizonylat kiállításakor a Tárgy, a sorokhoz tartozó és a végmegjegyzés mezők nagyságát, magasságát nem növelhettük meg, de ezekbe a mezőkbe kattintva nyomjuk meg az F5 billentyűt és egy önálló ablakban kényelmesebben írható be a kívánt szöveg. Ebben az ablakban új sort is kezdhetünk a SHIFT+ENTER megnyomásával.

  A verzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Köremail küldésének naplózása. Egyes esetekben a köremail küldése után hibaüzenetet küldött a program, mert a naplózás sikertelen volt. Javítva.

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  (Még nem ismertek)


  5.16.0 (5.16.0000) verzió (2013.06.13.)

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  1. Könyvelés feladás modul. Háromféle kettős könyvelést végző programba lehet exportálni a számlaadatokat az új modul segítségével: RLB-60, Hessyn és Tensoft.
   A modul élesítése után mindenképpen egyeztetni kell a könyvelővel, mielőtt bármilyen bizonylat rögzítésre kerülne, mert a könyveléshez szükséges kódok megadása kötelező! Ennek hiányában a feladás hibás lesz! Ebben és további lényeges beállításokban a súgóban írtak segítenek a legtöbbet.
  2. Megváltozott számla és bizonylatsablonok. Két nagyon fontos változás történt:
   - a bizonylatok többségén kikapcsolható a Státusz (Eredeti vagy Másolat) és a Példányszám. Ennek oka, hogy 2010. IX. 27-től a számítógéppel kiállított számlák esetében ennek feltüntetése nem kötelező. Forrás: 4/2010 (VIII. 13.) NGM rendelet 9§. A mezők sablononként kikapcsolhatók a Beállítások csoport Sablon beállításoknál.
   - a számlasablonok fejlécében az eladói adattartalom átrendezésre került, az üres mezők nem jelennek meg, valamint a sablonokon megjelenítésre került a weblap címe és az email cím!
   A fenti változások miatt sablonmódosítások történtek, melyek az egyedileg elkészített, megrendelt sablonokat visszamenőlegesen nem érintik. Amennyiben az egyedi sablonra az újdonságokat szükséges felvezetni, az külön frissítési költségbe kerül, melyről érdeklődjön Ügyfélszolgálatunknál!
  3. NAV igazolás a programból. Ezentúl az éppen aktuálisan használt verzióra sajátkezűleg lehet NAV igazolást nyomtatni a Beállítások csoportban lévő Dokumentáció, súgó pontjának Nyomtatványok ikonjára kattintva. Fontos, hogy visszamenőleg (tehát régebbi verziókhoz) továbbra is csak az Ügyfélszolgálatunktól lehet kérni igazolást!
  4. Sablonosítható környezetvédelmi termékdíj A környezetvédelmi termékdíj információs szövegébe már elhelyezhetjük a termékdíj megnevezését, az egységárat, valamint a kiszámított összeget. Emiatt a soronkénti termékdíj információk megváltoztak: az információs szöveg helyett a termékdíj kódja került kihelyezésre és csak a számla alján lévő összesítőben jelenik meg.
  5. MNB devizatörténet: Ezentúl nem csak az aznapi árfolyam, hanem visszamenőleg bármilyen más napra is lekérhetők az MNB adatai. Számla készítésénél a legutóbbi egy hónap értékeiből választható a kívánt váltószám. Természetesen az egyedi megadás lehetősége vagy az aktuális érték lekérése továbbra is megmaradt.
  6. Egyedi webáruház kapcsolat. Ezentúl bármilyen webáruházból importálhatók a megrendelések a programba. A kiszolgálóoldali fejlesztéshez szükséges dokumentációt tartalmazza a súgó, de a Webáruház kapcsolat oldalunkon is elérhető a leírás pár mintaállománnyal együtt.
  7. Deviza és export szállítólevél számla mellé Készlet modul esetén lehetőség van a számla mellé deviza és export (angol/magyar nyelvű) szállítólevelet is nyomtatni. A sablon kiválasztása nem automatikus, ezért a számla rögzítése előtt a Nyomtatási beállításokban ellenőrizzük a szállítólevél sablont!

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  1. Egyes esetekben a Példányszám és Státusz nem jelenik meg, a sablon beállításától függetlenül.
   Megoldás:
   - Mentse le ezt a javítófájlt, valamint az éppen aktuális 5.16.0 telepítőt az Ügyfélkapu oldalról
   - Telepítse az 5.16 telepítőt Adatbázis konvertálás nélkül
   - Másolja be a telepítési helyre (pl. C:\Revol Express) a javítófájlt, majd futtassa.
   Fontos: a javítófájlt csak egyszer futtassa le!
   - Futtatás után törölje a javítófájlt a Lomtárba
   - Lépjen be a programba és ellenőrizze a nyomtatási képet
  2. A Körszámlával készített bizonylatok esetében a készpénzes fizetési típus nem került letárolásra.
   Megoldás:
   - Mentse le ezt a javítófájlt, valamint az éppen aktuális 5.16.0 telepítőt az Ügyfélkapu oldalról
   - Telepítse a letöltött telepítőt Adatbázis konvertálás nélkül
   - Másolja be a telepítési helyre (pl. C:\Revol Express) a javítófájlt, majd futtassa.
   Fontos: a javítófájlt csak egyszer futtassa le!
   - Futtatás után törölje a javítófájlt a Lomtárba

  5.15 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.15.3 (5.15.0003) verzió (2013.05.13.)

   

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  1. Telepítés egyszerűsítése, könnyebb frissítés internet kapcsolattal: a telepítés menete egyszerűsödött, már nem kell több lépésen végigmenni. Választható az egyszerű és a haladó (régi típusú) telepítés is. Egyszerű telepítésnél az alapértelmezett útvonalak és beállítások kerülnek felkínálásra, ezért a tévedés vagy helytelen telepítés lehetősége is csökken. Frissítés esetén is választható a két mód, ilyenkor a korábbi telepítés alapján történik a telepítési adatok felkínálása. Másik újdonság a frissítés során, hogy telepítés után automatikusan felkínálásra kerül az Adatbázis konvertálás. A konvertáló meglévő internetkapcsolat esetén a szükséges frissítési kódot is letölti és elvégzi a konvertálást.
  2. Folyamatos teljesítés használata: plusz opció került a programba (Beállítások -> Program beállítások -> Bizonylatok I. fülön), melynek segítségével bekapcsolható a Folyamatos teljesítési mód. Ez a lehetőség bizonylatonként felülbírálható. Lényege, hogy a Teljesítési és az Esedékességi dátumok szinkronba kerülnek, megegyeznek a kiállítás során. Az állapot használata bizonylatonként nem kerül rögzítésre, kimutatás ez alapján nem kérhető le.
  3. Vizuálisabb bizonylatkiállító felületek: A jobb átláthatóság kedvéért a bizonylatkészítő ablakok aktívan használt részei színekkel kiemelésre kerültek. A színek nem módosíthatók, de a Beállítások -> Program beállítások -> Törzsadatok I. fülén kikapcsolható ez a funkció. Másik változás, hogy a Sor rögzítése gomb hangsúlyosabb lett a könnyebb kezelés érdekében.
  4. E-számla küldése közvetlenül a Számlaközpont felé: a programból a korábbi gyakorlatnak megfelelően ismét direkt számlaküldés végezhető a Számlaközpont felé. Ennek feltétele, hogy a Rendszerfelügyelőben ki legyenek töltve a cégadatainknál az E-számlás mezők, a programban a partner adatlapján be legyen kapcsolva az E-számlás opció, ki legyen töltve az e-számlás címe, valamint be legyen állítva a partnerhez rendelt sablon nyelve.
   A korábbiakhoz képest fontos változások történtek:
   • Nincs szükség tanúsítványra, a saját Számlaközpont azonosítót az első használat előtt a Beállítások -> Program beállítások -> Internet beállítások fülén kell beírni. A Hash kód megadása előtt mindenképpen meg kell nyomni az Alapértelmezés elérés visszaállítása gombot!
   • a PDF fájl nem kerül automatikusan kiküldésre a feladónak, ezt a Számlaközpontba belépve az adminisztrátori felületen lehet bekapcsolni
   • a nyomtatási kép először JPG formátumban jelenik meg. Ha a Számlaközpontban már elkészült a PDF, akkor ez utóbbi fájl kerül megnyitásra a Nyomtatási kép gomb megnyomásakor
   • a sablon nyelve partnerhez rendelhető (Törzsadatok -> Partnerek -> Partner módosítása), ami lehet: magyar, magyar/angol és magyar/német. Ez utóbbi két lehetőséget akkor javasoljuk, ha a partner számlái javarészt külföldre készülnek.
   • a sablon nyelve nem kerül a számlához letárolásra, kimutatás ez alapján nem készíthető.
   • sztornó vagy helyesbítő számla esetén a fejlécben a "Számlával egy tekintet alá eső okirat" (illetve ennek nyelvi változatai) jelenik meg.
  5. Bizományosi és raktárközi szállítólevél változások a Készlet Extrában: fontos változás történt a Készlet extra modulban, ami a készletmennyiségeket is érinti! Kettéválasztottuk a Bizományosi szállítólevelet a Raktárközi szállítólevéltől.
   • Bizományosi szállítólevélről beszélünk akkor, ha a szállítólevél készítésénél egy raktár egy bizományost jelent. Ilyen esetben a Szállítólevél kiállításánál először meg kell adni a forrásraktárt, be kell pipálni a bizonylatkészítő ablak felső részén a Bizományosi opciót, majd a szállítólevél rögzítésénél a bizományosi raktárat (célraktár) kell kiválasztani. Ilyenkor az áru csak az egyik raktárból a másikba kerül, a teljes készletből nem történik csökkentés. Az ilyen szállítólevelek leszámlázásakor a tétel a cél/bizományosi raktárból (és a teljes készletből) kerül levonásra.
   • Raktárközi szállítólevelet akkor állítunk ki, ha a forrás- és a célraktár is a saját tulajdonunk, tehát egyik telephelyről a másikba történik a szállítás. Ilyen esetben NEM a Szállítólevél opciót kell választani, hanem a Készlet -> Raktárközi mozgást végezzük el, majd ennek rögzítése után alul nyomjuk meg a Szállítólevél gombot. Ezek a szállítólevelek (mivel belső szállítási papírok) nem kerülnek rögzítésre, nem kapnak sorszámot, nem kerülnek a kimutatásokba, csupán formailag történik a kiállítás (pl. egy futár miatt). Ha az áru visszaérkezik, szintén Raktárközi mozgást kell elvégezni!
   • A módosítás miatt változott a készlet-újraszámítás módszere is: amennyiben a korábbi bizonylatok között Bizományosi mozgás található, ami később leszámlázásra került, azt a mennyiséget levonja a készletből! Emiatt az újraszámítás előtt javasolt az adatbázis biztonsági mentését elvégezni, és ezután futtatni a kalkulációt. A keletkezett különbözeteket készletcsökkentéssel/növeléssel lehet korrigálni.

   

   

  A verzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. UNAS Shop/RevolShop javítások a webáruház modulban: a megjegyzés és a név mezőkbe beírt speciális karakterek és webformázások feldolgozása közben hiba történt. Javítva.

   

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  1. (Még nem ismertek)   
  5.15.2 (5.15.0002) verzió (2013.02.22.)

   

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  1. Előlegszámla beemelése bruttó értéken: ezentúl az Előlegszámla beemelésekor lehet választani a nettó vagy a bruttó értéken történő átemelés között. Ez a módosítás kiküszöböli az 1 Ft-os számlákat, ami a forintkerekítésekből adódott, valamint átláthatóbbá teszi a korábbi előleg kivezetését.
  2. Fizetési mód átvezetése: új bizonylat kiállításakor a program alapértelmezés szerint a partner adatlapján beállított fizetési módot veszi alapul (Számlaíró és nagyobb modulok esetén). Mostantól egy bizonylat közvetlen átvezetésekor a korábbi bizonylat (pl. szállítólevél) fizetési módját örökli az új bizonylat is (pl. számla). Utólagos beemelésnél nem történik meg az öröklés.
  3. Kimutatás módosítás: a Szállítólevél tételek listája kimutatáson belül az Árunév szerint csoportosítva kimutatás kibővült a mennyiségek összegzésével.
  4. Felirat módosítás a partner adatlapon: a partnerek adatlapján, a Pénzügyi információk fülön korábban (tévesen) Áfa körön kívüli felirat volt látható egy opció mellett. A beállítás valódi funkciója az, hogy aktiválás esetén a partnernek nem állíthatunk ki Fordított áfás számlát. Emiatt "Nem lehet fordított adózás alanya" címet kapott az egyértelműbb használat érdekében.
  5. Házipénztár: a Pénztárbizonylatok táblázatban a korábi 500 sor helyett már 50.000 bejegyzés látható.
  6. E-számla: a KATA, illetve pénzforgalmi elszámoláshoz tartozó kötelező szövegek ezután automatikusan feltüntetésre kerülnek az e-számla sablonokon, amennyiben ilyen beállítás van a programban megjelölve.

   

   

  A verzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. E-számla: korábban csak az első bank SWIFT kódja és IBAN száma került átküldésre, most már a számlázáskor kiválasztott bank adatai kerülnek küldésre.
  2. Könnyebb billentyűhasználat: az Áruk és Partnerek könnyebb rögzítéséért a mezők bejárási sorrendjét (ún. TAB sorrendet) helyreállítottuk.
  3. Bizonylat rögzítése billentyűvel: a korábbi Rögzítés gomb átnevezésével elveszett az ALT+R billentyűkombinációra történő bizonylatrögzítés. Javítva.
  4. Sablon javítások: ha egy partnernél be volt kapcsolva a Környezetvédelmi termékdíj megjelenítése, akkor azoknál az áruknál, ahol nem volt felvéve ilyen díj, ott a sablonokon üres sorok jelentek meg. Javítva.

   

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  1. (Még nem ismertek)   
  5.15.1 (5.15.0001) verzió (2013.01.30.)

   

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  1. KATA (Kisadózó vállalkozások tételes adójának) használata Pénzforgalmi elszámolás mellett: a KATA adózók is bejelölhetik a Pénzforgalmi elszámolás opciót. Alapértelmezés szerint ez a kapcsoló ki van kapcsolva. Fontos, hogy ez a módosítás sablonok tartalmi változásával jár, tehát a korábban egyénileg elkészített sablonok esetén szükséges lehet azok ismételt módosítására, ami frissítési költségbe kerül!
  2. Véletlen bizonylatrögzítés megakadályozása: sok esetben probléma volt, hogy a Sor rögzítése helyett a Rögzítés gomb került megnyomásra, miután a bizonylat már nem volt módosítható (pl. számlák esetében). Ezért a Rögzítés gombot átneveztük Bizonylat rögzítése névre, valamint ennek megnyomásakor egy figyelmeztető üzenet jelenik meg. Az ablak természetesen kikapcsolható a Beállítások csoport Program beállítások pontjának Törzsadatok I. fülén, alul.
  3. Vonalkódolvasók jobb támogatása: a bizonylat készítésekor, a Partner megnevezés/Megnevezés/Cikkszám/Vonalkód mezők esetében megadhatjuk, hogy hány karakter beírása után hozza ki az első találatot a program (a CTRL + fel és le nyíl segítségével). Ezzel lehetővé vált a mai, gyorsabb olvasásra képes vonalkódolvasók kezelése is.
  4. Webáruház módosítások: a korábbi Elvetés gomb mellett egy másik, Törlés gomb került elhelyezésre a letöltött bizonylatok visszavonására. A Törlés nem jelez vissza a VirtueMart webáruháznak a letöltött megrendelések eldobásáról, ezért a webáruházban nem történik állapotváltás. UnasShop és RevolShop esetében ezek a megrendelések Nem számlázható állapotba kerülnek. Az Elvetés mindenképp módosítja a webáruházban az aktuális állapotot, hogy ismét letölthetővé váljon az adott rendelés.
  5. Frissítés az Ügyfélkapun: a verzióellenőrzés ablakban a Letöltés gomb ezentúl az Ügyfélkaput nyitja meg. A belépéshez szükséges kódot a verzióellenőrzés ablakban is meg lehet nézni. (Biztonsági okokból ez a kód nem kerül közvetlen beírásra, illetve nem történik meg az automatikus beléptetés.)
  6. Egyértelműbb tömbnevek: sorszámváltásnál sokan összekeverték az eForintszámla és Forintszámla tömböket. Ezért a korábban "e" jelzéssel ellátott tömbök neve "Elektronikus" előtagot kapott (pl. Elektronikus Forintszámla) a könnyebb megkülönböztethetőségért.

   

   

  A verzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Pénzügy: a számlákon felhasznált utalásos előlegszámlák kiegyenlítése nem volt lehetséges, csak csoportos kiegyenlítéssel. Javítva.
  2. Webáruház modul: biztonsági okokból a társítás ablakban letiltottuk az OK gombot, ha egy adott elem (partner, termék, áfa) még nincs megfeleltetve a programban.
  3. Sablon javítások: a Sablon beállításokban az Export megrendelések nyomtatási képén Megrendelés helyett Foglalás jelent meg. Ez nem befolyásolta a végleges megrendelés fejlécét, kozmetikai probléma volt. Javítva.
  4. Kimutatás javítások: a Követelések listája kimutatások közül a Bizonylatok devizanemenként ömlesztve változat Típus oszlopa javítva lett.

   

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  1. (Még nem ismertek)   
  5.15.0 (5.15.0000) verzió (2013.01.08.)

   

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  1. 2013-as törvényi változások: A program az alábbi, 2013-as törvényi változásokat tartalmazza:
   • KATA (Kisadózó vállalkozások tételes adójának) használata: az opció beállítása után a számlákon a cégnév alatt megjelenik a (Kisadózó) megjelölés
   • Pénzforgalmi elszámolás használata esetén a számlákon és a bevételezéseken megjelenik a hivatalos kitétel az aláírás felett
   • Kétmillió (vagy annál nagyobb) forint értékű áfa esetén figyelmeztet a program a vevő adószámának kitöltésére (amennyiben ez hiányozna)
   • Egy ügyfélnek, egy hónapban, összesen másfél millió forintért kiállított készpénzes számlák esetében számla rögzítésénél figyelmeztet a program a NAV felé történő bejelentésre
  2. Készpénz típus beállítása: A törvényi változások miatt bevezetésre került a Készpénz típus jelölés a Fizetési módoknál. Ennek lényege, hogy ez alapján tud figyelmeztetést küldeni a program készpénzes számlázás esetén. A beállítás elvégezhető a Törzsadatok csoport Egyéb törzsadatok pontján belül a Fizetési módoknál, duplán kattintva az egyik módon.
  3. Webáruház modul teljes átalakulása, UnasShop és RevolShop kapcsolat: A Webáruház modul teljesen átalakult és kibővült közvetlen UnasShop és RevolShop eléréssel.

   Webáruház újdonságok (VirtueMart, UnasShop és RevolShop esetén):
   • Bármennyi webáruház rögzíthető, használható
   • Belföldi, deviza vagy export megrendelés is importálható
   • Devizanem esetén feldolgozás előtt, megrendelésenként módosítható az árfolyam
   • A megrendelések egyenként is feldolgozhatók
   • Megrendelés előnézet a feldolgozás előtti gyors áttekintéshez
   • Webáruházanként használható áru, áfakulcs, fizetési mód társítások
   • A VirtueMart komponensünk frissült, az aktuális verzió erről a linkről tölthető le

   UnasShop és RevolShop újdonságok:
   • Közvetlen árufeltöltés a webáruházba
   • Készlet modul esetén árumennyiségek feltöltése webáruházba
   • Áruk szinkronizálása webáruházból
  4. Bővített és módosított kimutatások: Az Áfa analitika kimutatások ezentúl Áfa segédlet néven érhetők el. Ezen kívül kibővültek a pénzforgalmi elszámoláshoz való kimutatással, melyekben a Kiegyenlített Áfa és Kiegyenlített Bruttó oszlopok is megtalálhatók. Figyelem: minden pénzforgalmi elszámolás kimutatás csak Pénzügy modullal ad helyes eredményt!

   

   

  A verzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Készlet: Nem használt foglalások és szállítólevelek törlése esetén a Raktárkészlet kimutatás helytelenül mutatta ezeket a mennyiségeket. Javítva, a program frissítése után ajánlott a Készletújraszámítás futtatása!
  2. Webáruház komponens: Egyes szerverek gyorsítótárazása miatt a megrendelések kétszer (vagy többször) töltődtek le. Javítva.
  3. Kimutatások: Több kimutatás is frissült, bővült, például a Raktárkészlet értékben, beszerzési áron.

   

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  1. Pénzügy modul: ha egy utalásos előlegszámla ki lett vezetve egy számlán, akkor nem lehet kiegyenlíteni. Megoldás: ideiglenesen megoldható a probléma a Csoportos kiegyenlítés segítségével, ahol egy adott napra és a partnerre is szűrni kell a megfelelő végeredmény érdekében.

  5.14 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.14.0 (5.14.0000) verzió (2012.09.10.)

   

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  1. Számlaíró: plusz Vonalkód mező. A termékek adatlapján a Cikkszám mellett megjelent a Vonalkód lehetőség is. Ahogyan a Cikkszám, a Vonalkód is egyedi mező, tehát nem lehet két termék ugyanazzal a kóddal az adatbázisban. Bizonylat kiállításánál a megnevezés és a Cikkszám helyett is választható a Vonalkód lehetőség: a mezőbe állva az F5 billentyűvel váltható a három típus.
  2. SzámlaVarázsló: Garancialevél készítése. Minden számlához készíthető Garancialevél, termékenként három (termék, bizonylat sor és gyári szám) megjegyzéssel, valamint a gyári számok feltüntetésével. Számla kiállítása után az alsó gombsoron választható a Garancialevél, ahol felvihetők a szükséges paraméterek. Az elkészített Garancialevelek a Bizonylatok csoportban tekinthetők át vagy módosíthatók (új sorszám kiadása mellett).
  3. SzámlaVarázsló: Környezetvédelmi termékdíj korrigálás. A Környezetvédelmi termékdíj esetén a súly négy tizedesjegyig jelenik meg és a program is ezzel számol.
  4. Deviza: napi MNB árfolyam lekérdezése. Ezentúl leegyszerűsödött az árfolyam lekérdezése, ha a gép csatlakozik az internethez: az eszköztáron lévő Devizanemek gomb megnyomása után az alsó, MNB árfolyam lekérdezés gombbal máris megkapjuk az aktuális árfolyamokat.
  5. Készlet: importálható készletmennyiségek. Az Excel importálás kibővült a mennyiségek és a garanciális adatok importálásának lehetőségével. A mennyiség kétféle módon kerülhet a készletbe: az értékek a jelenlegi mennyiséget kiegészítik (növelik vagy csökkentik) vagy felülírják. Ilyen esetekben készletkorrekciós bizonylatok készülnek a háttérben.
  6. Készlet: apróbb termékek megjelenése. Készletkorrekció és Raktárközi mozgatás (Készlet Extra esetében) mennyiségi egységének három tizedesre történő bővítése.
  7. Útnyilvántartó: több javítás és kényelmi funkció beépítése történt. A legfontosabb két kényelmi funkció: az utak csökkenő sorrendbe is rendezhetők, valamint út módosításakor a kijelölés a helyén marad, nem ugrik vissza az elejére. Ha sablonból összetett út felvitele történik, de nem aznapi dátum van beírva, akkor minden útszakasz ezzel a dátummal kerülhet lerögzítésre, amennyiben az Útszakaszok dátumfrissítése gomb megnyomásra kerül.
  8. Módosult kimutatások: egyes kimutatások új lehetőségekkel bővültek. Az Áruk eladásai, az Áruk vevői, az Áruk beérkezései, az Áruk szállítói, a Foglalt tételek listája, a Szállítólevél tételek listája és a Megrendelt tételek listája kimutatások módosultak, bővültek.
  9. Apróbb módosítások: sablon láblécében található cégünk információs szövegének bővítése, valamint a Program beállításoknál az E-számla fül átnevezése Internet beállításokra a proxy paraméterek miatt.

   

   

  A verzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Készlet extra: nagyon fontos javítás! Amennyiben a készletmozgató szállítólevél opció be volt jelölve, a Megrendelésből/Foglalásból átvezetett szállítólevél külön oszlopba is feljegyzésre került, ami ennek a bizonylatnak a mennyiségei a leszámlázáskor ismételten levonódtak a készletből. Ezt egy Készletújraszámítás megoldja.
  2. Készlet extra: újraszámítás ajánlott! Valószínűleg egy korábbi verzióban lévő hiba miatt nem minden készletmozgató szállítólevél került levonásra a készletből. Ezt a problémát is megoldja a most átdolgozott Készletújraszámítás, ezért (adatbázis mentés után) mindenképpen javasoljuk ennek a futtatását!
  3. Pénzügy és Házipénztár: speciális hiba az Értékbeli részhelyesbítésnél. Ha valakinek Pénzügy és Házipénztár modulja van, majd egy készpénzes számlát Értékbeli részhelyesbítéssel javít, majd rögzítés előtt megnézi a nyomtatási képet, a számla a rögzítés után megjelent a Pénzügy modulban, ahol nem lehetett kiegyenlíteni. Az adatbázis konvertálással a hiba javítva lett, plusz teendő nincs.

   

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  1.  Az Átlagáras készletértékelés hibásan mutatja a készletet, ha Raktárközi mozgás is történt. Megoldás: ezt a fájlt töltse le (jobb kattintás, majd Mentés másként vagy Link mentése másként) és tegye be a program Reports mappájába, felülírva az ottani fájlt. Ezután a készlet már jól jelenik meg. 

  5.13 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.13.1 (5.13.0001) verzió (2012.07.10.)  • Bármely korábbi, nem 5.13 verziójú rEVOL Express kiadásról történő frissítéshez adatbázis konvertáló kódra lesz szüksége! Ilyen esetben a konvertáló kódot e-mailben küldjük ki a meglévő terméktámogatásos ügyfeleinknek, ezért ellenőrizze a leveleit és nézze át a levélszemét/spamszűrőt is! Amennyiben nem kapott ilyen levelet, kódot csak meglévő terméktámogatási időn belül kaphat munkaidőben, az ügyfélszolgálatunktól!
  • 5.13 verzióról történő frissítés esetében nincs szükség adatbázis konvertálásra, telepítés után azonnal használhatja a programot!
  • Letöltéskor és telepítéskor mindenképpen tiltsa le ideiglenesen az Antivírus programját (főleg a NOD32, AVG 2011, Comodo és Avast esetében)!
  • A frissítési leírást, valamint a felmerülő kérdésekre a válaszokat itt érheti el
  • Ne felejtse el telepítés után konvertálni az adatbázisát a Start menüben lévő Adatbázis konvertálóval (5.13 verziónál régebbi kiadásról történő frissítés esetén)!  A verzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Ajánlatok módosítása, számlázása: Amennyiben közvetlenül a programindítás után egy Ajánlat módosításra vagy leszámlázásra kerül, és új tétel felvétele történne, a terméklista üres volt. Javítva lett.
  2. Induló figyelmeztetések Készlet modul esetén: Ha egy termék rendelésre várt és az induló figyelmeztetéseknél történne a bevételezés, akkor a program hibát adott. Javítva.
  3. Ön dönt a javításról: Az 5.13.0 verzióban egy speciális hiba javítása miatt lassultak le a táblázatok betöltései. Mivel a hiba elég speciális esetben fordult elő (több ablakos megjelenítésnél osztott képernyős ablak használatakor, pl. Iktatás vagy a Gépjárművek), ezért úgy döntöttünk, hogy az Ön kezébe adjuk a javítás lehetőségét és a döntést. A telepítőbe a korábbi fájlt tettük vissza, hogy a gyorsaság mindenki számára ismét elérhető legyen, ám ha mégis a stabilabb, de lassabb használat mellett dönt, akkor egy fájlcserével megoldhatja a problémát. A javításról bővebben, valamint a döntéshez egy kis segítséget a Részfrissítések oldalon olvashat, valamint külön is letölthető a szükséges fájl.

   

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  1.  (Még nem ismertek.)   
  5.13 (5.13.0000) verzió (2012.06.18.)  • Bármely korábbi rEVOL Express kiadásról történő frissítéshez adatbázis konvertáló kódra lesz szüksége! A konvertáló kódot e-mailben küldjük ki a meglévő terméktámogatásos ügyfeleinknek, ezért ellenőrizze a leveleit és nézze át a levélszemét/spamszűrőt is! Amennyiben nem kapott ilyen levelet, kódot csak meglévő terméktámogatási időn belül kaphat munkaidőben, az ügyfélszolgálatunktól!
  • Letöltéskor és telepítéskor mindenképpen tiltsa le ideiglenesen az Antivírus programját (főleg a NOD32, AVG 2011, Comodo és Avast esetében)!
  • A frissítési leírást, valamint a felmerülő kérdésekre a válaszokat itt érheti el
  • Ne felejtse el telepítés után konvertálni az adatbázisát a Start menüben lévő Adatbázis konvertálóval!  A verzió a következő újdonságokat és változásokat tartalmazza:

  1. Új modul! A Kereskedelem Extra modulhoz kapcsolódik az új, Webáruház kapcsolat modul. Ennek segítségével a VirtueMart (1.9 és újabb verziójú) webáruházakból közvetlenül a programba lekérhetők a megrendelések. A modulról bővebb információ, leírás és a szükséges komponens ezen az oldalon érhető el.
  2. Környezetvédelmi termékdíj kezelése! SzámlaVarázsló megléte esetén lehetőség van felvinni a Környezetvédelmi termékdíjat, majd azt termékhez és partnerhez rendelni. A termékdíj soronként és a végösszeg alatt egy külön táblázatban is megjeleníthető. A programban új kimutatás is megtalálható a számlákhoz kapcsolódó termékdíjak lekérdezésére. Figyelem: az adatok még nem kerülnek átadásra az E-számlákban!
  3. Több raktár kezelése! Készlet Extra modul megléte esetén már nem csak egy, hanem bármennyi raktárt képes kezelni a program. Bizonylat készítésénél kiválasztható a forrásraktár, bizonylatok átvezetésénél (pl. Szállítólevélből számla készítés) örökli a korábbi bizonylatról. A raktárak között szállítólevéllel is mozgatható a készlet, valamint raktárközi mozgást is lehet végezni. Természetesen a készlettel kapcsolatos kimutatások esetében megjelent a raktárszűrési lehetőség, valamint új kimutatások is készültek.
  4. Jogosultság kezelés mindenkinek! Már nem csak a SzámlaVarázsló tulajdonosok érhetik el a felhasználók jogosultságának beállítását, hanem bármely modulban szabadon állíthatók a hozzáférési szintek.
  5. Kikapcsolható aláírások és állandó megjegyzés többeknek! A Készlet modullal rendelkezők is levehetik a felesleges aláírásokat a bizonylataikról, valamint írhatnak állandó megjegyzést a bizonylat láblécébe. Ez utóbbi lehetőség a Házi Pénztár modullal rendelkezőknek is elérhetővé vált.
  6. Még több félretehető bizonylat! Az Ajánlat, a Pro forma, az Előleg és a Házi Pénztár bizonylatok kivételével a legtöbb bizonylat (pl. Foglalás, Bevételezés, Szállítólevél) félretehető és később folytatható a SzámlaVarázsló tulajdonosoknak.
  7. Megváltozott Áfa számítás devizás számlák esetében! Ettől a verziótól kezdve a devizás számlák esetében az Áfa forintos értéke nem tartalmazza az Előleg számlák levonása után keletkező árfolyamkülönbözetet.
  8. Pro Forma külön választva! Sokan nem találták a Pro Forma bizonylatot az Ajánlatoknál (Kereskedelem Extra modul), ezért külön menüpontot kapott a Számlák alatt. Bár változatlanul egy tömbbe kerülnek ezek a bizonylatok az Ajánlattal, de mégis külön szűrve kapjuk meg ebben az ablakban.
  9. Gyorsabb programindítás! A betöltési időt lecsökkentettük, a bejelentkezés utáni ablakokra már keveset kell várni, gyorsabban megjelenik a főablak.
  10. Nyomtatási kép az E-számlánál! Eddig csak rögzítés után nyílt lehetőség a számlakép megtekintésére, mostantól már rögzítés előtt is megnézhető a bizonylat képe a Nyomtatási kép gombbal.
  11. Proxy kapcsolat E-számlánál! Amennyiben a hálózat proxy kiszolgálón keresztül csatlakozik az internetre, az e-számlánál is beállítható a szerver elérhetősége.
  12. Új tanúsítványok az E-számlához a Bemutató cégben! A korábbi tanúsítványok cseréje megtörtént, ezért javasoljuk az új verziók beregisztrálását, ha a Bemutató cégben ki szeretné próbálni az E-számlázást. A beregisztrálások után a programon belül, az E-számla Beállításainál nyomja meg az Alapértelmezett elérés visszaállítása gombot!
  13. Kibővült táblázatok, bruttó árak! Készlet Extra modul esetében bekapcsolható a raktárakban lévő mennyiség, foglalás és szállítólevél mennyiség oszlopok, valamint az Áruk táblázatánál megjeleníthetők a bruttó árak is a gyorsabb áttekinthetőségért.
  14. Megújult, testre szabhatóbb sablonok, mennyiség helyiértékek! A sablonokra nemcsak a környezetvédelmi termékdíj került ki, hanem több információ is megjelenik, mint például az Áfa összesítés blokk esetében vagy a láblécben a keretkód. A mennyiség helyiértéke állítható lett, ezt a Sablon beállításokban lehet módosítani. A sablonk fejléce is átrendezésre került, ezért már bármekkora logó beilleszthető a fejlécbe anélkül, hogy az alatta lévő adatokba belelógna.
  15. Több információ az ablakokban! A könnyebb tájékozódás kedvéért egyes helyeken több információ kerül kiírásra, például a Verzióellenőrzés ablakban, a Készletnullázás esetén, számlázás során a dátumok esetében (gyorstipp), jogosultság kezelésnél a Szerepkör 0 neve ezentúl Rendszergazda szerepkör lett.
  16. Módosult Készlet nullázás! Korábban csak a beírt dátum előtti napig lehetett nullázni a készletet. A könnyebb használhatóság érdekében mostantól a nullázást a beírt napra is lehet kérni. Figyelem: a nullázást több raktár esetében minden raktárra elvégzi!

   

  A verzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Javított sablonok és kimutatások: a sablonokon ha túl hosszú volt a VTSZ/TEAOR szám, akkor nem látszódott az utolsó pár karakter - javítva. Házi Pénztár sablonokon nem jelent meg az állandó szöveg, ez is kiírásra került. Csak Házi Pénztár modul megléte esetén nem lehetett testre szabni a pénztárbizonylat sablont, ez is javítva lett. Az Árrés kalkuláció nem számolt az esetleges váltószámokkal (pl. a bejövő mennyiség tonna volt és kilogrammban történt az eladás), ez is javítva lett.
  2. Javított Ajánlat ismétlés: ha egy ajánlat ismétlésre került, de a partner módosul, a fizetési módot nem vette át a partner adatlapjáról. Javítva.
  3. Ügyfélkapcsolat támogató modul: új esemény rögzítésénél nem jelennek meg a lenyitható listában az Útnyilvántartó modul eseményei, ha nincs megvásárolva ez a modul.
  4. Útnyilvántartó modul javítások: ha az "Autónként" beállítás volt megadva a beállításoknál és több autó volt rögzítve, az útsorszámozás kettőt ugorhatott. Ezt egy újrasorszámozás rendbe tette ugyan, de később is előfordulhatott az ugrás. Javítva lett.
  5. Kiküldetési rendelvény javítások:  a Kiküldetési rendelvény kiállítása során a második lépésben téves név jelent meg a Gépjárművezetőnél. Természetesen nem ez került fel a kimutatásra, de megtévesztő volt - javítva. Ha egy kiküldetési rendelvény módosítására volt szükség, a záró dátum hibásan jelent meg. Ez szintén nem érintette a kimutatást, viszont most már a legutolsó út dátuma került be ebbe a mezőbe.  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  1. Belépés után az Ajánlat leszámlázásakor vagy módosításakor, ha új tétel kerülne hozzáadásra, nem jelenik meg a terméklista. Ideiglenes megoldás: A programba való belépés után egy új számla ablak megnyitása és bezárása, és csak ezután kerüljön az ajánlat leszámlázásra vagy módosításra
  2. Ha az Induló figyelmeztetések be vannak kapcsolva, a figyelmeztető ablakból történő bevételezésnél hibát ad a program. Következő verzióban javítva lesz.
  3. A számlák (vagy ehhez hasonló táblázatos ablak) betöltése lassú. Ez akkor tapasztalható, ha több ezer sor található az ablakban. Következő verzióban javítva lesz.

  5.12 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.12.3 (5.12.0003) verzió (2011.12.06.)  • Bármely korábbi rEVOL Express kiadásról történő frissítéshez adatbázis konvertáló kódra lesz szüksége! A konvertáló kódot e-mailben küldjük ki a meglévő terméktámogatásos ügyfeleinknek, ezért ellenőrizze a leveleit és nézze át a levélszemét/spamszűrőt is! Amennyiben nem kapott ilyen levelet, kódot csak meglévő terméktámogatási időn belül kaphat munkaidőben, az ügyfélszolgálatunktól!
  • Letöltéskor és telepítéskor mindenképpen tiltsa le ideiglenesen az Antivírus programját (főleg a NOD32, AVG 2011, Comodo és Avast esetében)!
  • A frissítési leírást, valamint a felmerülő kérdésekre a válaszokat itt érheti el
  • Ne felejtse el telepítés után konvertálni az adatbázisát a Start menüben lévő Adatbázis konvertálóval!  A verzió a következő újdonságokat és változásokat tartalmazza:

  1. Új, 27%-os Áfakulcs! A törvényi változásoknak megfelelően a programban felvételre került a 27%-os áfakulcs, valamint a kulcsok cseréje is könnyebbé vált. Amennyiben van már felvéve ilyen típusú áfakulcs, nem kerül újra hozzáadásra.
  2. Megváltozott sablonszöveg Fordított ÁFA esetén! A korábbi törvényi hivatkozás helyett egy általános szöveg került ki a várható bővülések miatt. Ezentúl a következő szöveg jelenik meg fordított ÁFA bekapcsolása esetén: "A termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása után a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője az adófizetésre kötelezett!" A törvényi hivatkozást (amennyiben ez szükséges) a számla Megjegyzés mezőjébe kell beírni!
  3. Új forintszámla sablon! A jelenlegiek mellé egy újabb sablon került a programba "Forint számla (sima, milliós, két soros)" névvel. A sablon pozitívuma, hogy áttekinthetőbb lett a tartalom a tételek közötti szaggatott vonalas elválasztásnak köszönhetően, valamint a termék neve külön sort kapott (innen az elnevezés), miközben örökli a milliós sablonok jobb helykihasználtságát. A termék neve és a számla fontosabb adatai (fizetési mód, dátumok, példány, státusz és sorszám) nagyobb betűméretet kapott a jobb láthatóságért. A sablon megtalálható és kipróbálható Új számla készítésénél a Nyomtatási beállítások gombra kattintva, a Sablon listából kiválasztva.
  4. Továbbfejlesztett Áfa-kulcs cserélő! (2011.12.28) A korábbi verziókban az Áfa kulcs cserélő csak a szorzót cserélte le, a bruttó értékeket nem, azok (nettó értékben történő rögzítéskor) csak tájékoztatásul szolgáltak a termék adatlapján vagy számlázáskor. Az Áfa kulcs cserélő mostantól a bruttó értékeket is átírja nettó típusú cserénél. Engedélyezve lett az azonos áfa kulcsok közötti csere is, tehát ha a korábbi cserénél nem változott a bruttó érték, elég letölteni az új 5.12.3-as verziót, feltelepíteni, majd 27%-osról 27%-osra elvégezni a cserét!  A verzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Inaktiválható áfakulcsok. Amennyiben egy áfakulcs nincs termékhez rögzítve és nincs alapértelmezettnek beállítva, akkor az áfakulcs kikapcsolható. Ezután nem látható kiválasztáskor (például a termék adatlapján).
  2. Áfa kulcs cserélő: az Ajánlatok\Foglalások cseréjénél a bizonylat áfakulcsa és bruttó értéke hibásan került átszámításra. Javasolt a telepítés után a 27-ről 27-re történő cserét elvégezni! Javítva: 2012.01.09-én.
  3. Sablonok: Amennyiben a Telefon és a Fax mező nincs kitöltve a Rendszerfelügyelőben, akkor ezek a mezők nem jelennek meg a sablonokon.
  4. Devizás sablonok: Egyes devizás sablonokon nem jelent meg az országnév, ez kihelyezésre került.
  5. Deviza modul: Félretett Export számla esetén nem mentette el a program a típust (EU tagországon kívüli vagy belüli) és visszatöltésnél az alapértelmezett típus lett beállítva. Javítva, a frissítés utáni mentésnél már ez is letárolásra kerül. Javítás dátuma: 2011.12.12-én.
  6. Készlet modul: Készlet nullázás múltbéli időpontra nem volt lehetséges, csak az aktuális dátumra! Javítás dátuma: 2011.12.20-án.
  7. Kereskedelem extra modul: A Megrendelés gomb már csak ott látszódik, ahol valóban szükség van rá.
  8. Partnerkezelő modul: Ha a riasztásnál csak perc volt beállítva, de másodperc nem, a program nem figyelmeztett. Javítva.
  9. Egyedi sablonok: Ha a program költöztetése során az egyedileg elkészített sablon nem lett átmásolva, a Sablon beállítások opció hibára futott. Ezután figyelmeztet a program (bizonylat készítésnél és a Sablon beállításoknál), hogy melyik sablon hiányzik, melyiket kell bemásolni a megfelelő működéshez.
  10. Egyedi sablonok: Az Ajánlat és a Megrendelés/Foglalás típusú egyedi sablonok esetében nem lehetett megadni az alapértelmezett sablont. Javítva.
  11. A Folyószámla egyeztető vevőnként kimutatás a sztornózott előlegszámlákat beleveszi, hiába van kikapcsolva  sztornózott és sztornó számlák megjelenítése. Javítás dátuma: 2012.01.09-én.  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  1.  (Még nem ismertek.)   
  5.12.2 (5.12.0002) verzió (2011.10.13.)  • 5.12.0 és 5.12.1 verzióról történő frissítésnél nem szükséges frissítő kód vagy adatbázis konvertálás, (egy adatbázis mentés után) le kell futtatni az innen letöltött telepítőt!
   Készlet modul nélküli, Kereskedelem extra modullal rendelkezőknek: bármely 5.12 verzióról történő frissítés/telepítés után a telepítési mappában (C:\Revol Express) le kell futtatni a rEVExpLicCorr512 nevű fájlt!
  • Bármely korábbi, nem 5.12 verziójú rEVOL Express kiadásról történő frissítéshez adatbázis konvertáló kódra lesz szüksége! Konvertáló kódot csak meglévő terméktámogatási időn belül kaphat munkaidőben, az ügyfélszolgálatunktól!
  • Letöltéskor és telepítéskor mindenképpen tiltsa le ideiglenesen az Antivírus programját (főleg a NOD32, AVG 2011, Comodo és Avast esetében)!
  • A frissítési leírást, valamint a felmerülő kérdésekre a válaszokat itt érheti el
  • Ne felejtse el telepítés után konvertálni az adatbázisát a Start menüben lévő Adatbázis konvertálóval!
  • Az újdonságokról készült videót a következő linken lehet megtekinteni: http://youtu.be/39seH-l_HBk  A verzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Kereskedelem extra: a Megrendelés gomb a számlázáskor nem látszódott alul akkor, ha nem volt Készlet modul.
  2. Kereskedelem extra: a Megrendelésnél a Leszámláz gomb helyett a Szállítólevél gomb jelent meg. (5.12 verzióról történő frissítéskor a fenti bekezdések alapján egy plusz javítófájl lefuttatása szükséges!)
  3. Kereskedelem extra: Részhelyesbített számlából Körszámlát lehetett készíteni. Javítva, ezután ilyen számlákból nem készíthető Körszámla.
  4. Számlaíró modul: Ha olyan számla lett részhelyesbítve, amelyre előleg is be volt emelve, a részhelyesbítő számla bruttó végösszege nem helyesen jelent meg és került letárolásra. Javítva.
  5. Pénzügy modul: a Várható befolyások és Várható kifizetések kimutatás a régebben kiállított bizonylatok esetében hibás tartozást mutatott. Javítva.
  6. Kereskedelem extra és Készlet modul: a Devizás megrendelések és foglalások esetében a Nettó, ÁFA és Bruttó feliratok angolul is megjelennek.  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  1. (Még nem ismertek)   
  5.12.1 (5.12.0001) verzió (2011.09.19.)  A verzió a következő újdonságokat és változásokat tartalmazza:

  1. Megújult menüszerkezet! A program bővülésével egyes funkciók elérése nehézkessé vált, ezért logikusabb elrendezést készítettünk. Külön csoportban találhatók a Kereskedelem extra funkciói, a Kimutatások, egyszerűsödött a felhasználók kezelésének elérhetősége, valamint pár felirat módosult a jobb érthetőség kedvéért. Az eszköztár is kibővült pár olyan gyakran használt funkcióval, amit eddig csak menükön keresztül lehetett elérni.
  2. Bővített licenszszerződés. A következő bekezdéssel bővült a Licenszszerződés: "A rEVOLUTION továbbá nem tiltja, hogy több céges felhasználás esetén egy cég többször is szerepeljen a programban, ugyanakkor a helytelen beállításokból eredő szándékos vagy véletlen könyvelési hibákért felelősséget nem vállal. (pl.: bizonylatszám  megfelelő beállítása)"
  3. Háromféle árucsoport. Az eddigi egy árucsoportot még két lehetőséggel bővítettük ki, hogy sokkal egyszerűbben lehessen a termékeket kategorizálni.
  4. Számla félretétele, mentése. A SzámlaVarázslóban már nem probléma, ha meg kell szakítani a számlázást, mert egy gombnyomással félretehető a bizonylat, később pedig folytatható!
  5. Megrendelések kezelése. A Kereskedelem extra modul újabb funkcióval bővül: már megrendelések is rögzíthetők a rendszerben. Készlet modul megléte esetén automatikusan foglalja a termékeket, hasonlóan a Foglaláshoz. A megrendelésekbe ajánlat is beemelhető, majd egy kattintással tovább számlázható.
  6. Kibővült ajánlatkészítés! A Kereskedelem extra egyik legnépszerűbb része, az Ajánlat újabb kiegészítőket kapott: választható a számlaszám, a fizetési mód, megadható a Teljesítési dátum, bekapcsolható (bruttós sablon esetén) az 5-10-re történő kerekítés. Az összes ilyen típusú sablon megkapta azokat a mezőket, amik eddig a pénzügyi bizonylatokon jelentek meg (pl. a számlán): adószámok, bankadatok, ügyfél adatok.
  7. Partnerre szűrés a csoportos kiegyenlítésnél. A Pénzügy modulban már nem csak dátumok alapján, hanem partnerek szerint is végezhetünk csoportos kiegyenlítést, ráadásul a két feltétel egyszerre is használható!
  8. SWIFT kód a sablonokon! Az összes fontosabb sablonunkon megjelenítésre került az eladó SWIFT kódja. Amennyiben ez a mező nincs kitöltve, nem látható a sablonon. FONTOS!!! Akik eddig SWIFT kódot használtak (pl. a bank neve mellé beírva), ott fontos ellenőrizni a sablont az új bizonylat kiállítása előtt! Ilyenkor a programból kilépve, a Rendszerfelügyelőben kell kitörölni a felesleges részt, majd beírni a megfelelő mezőbe a SWIFT kódot.
  9. Bővített kimutatások. A számla félretételéhez, valamint a megrendelésekhez új kimutatások készültek, melyeket a 2 - Kereskedelmi kimutatások csoportban lehet elérni. A Várható befolyások és kifizetések esetében az Esedékességi dátum is feltüntetésre került, valamint lehetőség van erre sorrendbe rendezni. A Követelések és Kötelezettségek listája kimutatásnál már devizanemenként is kérhető a csoportosítás, valamint az ezek alapján történő összegzés. A Számlák listája kimutatáson belül, a devizánkénti csoportosítások esetében feltüntetésre került a számla rögzítésekor használt árfolyam is.
  10. E-mail küldés hitelesítés nélkül is! A program korábbi verziója csak hitelesítéssel (azonosítónév és jelszó) ellátott SMTP fiókokon keresztül tudott e-mailt küldeni (például saját e-mail kiszolgáló vagy GMail) . Az 5.12 verziótól már olyan kiszolgálókon keresztül is küldhető e-mail, amely hitelesítést nem igényel (például Exchange vagy a netszolgáltató fiókja).
  11. Kötelező elő és utótag a sorszámok megadásánál. Ezentúl már nem lehet elő vagy utótag nélküli tömböket létrehozni, hogy egyedibb sorszámozások jöjjenek létre.

   

   

  A verzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Javított kimutatás. A Várható kifizetések akkor is a kerekített összeget írta ki, ha nem volt bekapcsolva az 5-10 kerekítés.
  2. Javított sablonok. Ajánlat és Szállítólevél típusú sablonoknál közvetlen nyomtatáskor a második példány után a betűk összezavarodtak. Javítva.
  3. Hiányzó sablonbeállítás. A Költség számla modul megléte esetén a sablont nem lehetett testre szabni, mert nem volt kiválasztható a sablontípusok listájából. Javítva.
  4. Köremail és az előleg számlák. A Köremail kiküldése nem vette figyelembe az utalásos és kiegyenlítetlen előlegszámlákat. Javítva.
  5. Körmail szépséghiba. Körmail küldésénél a termékek listáját nem lehetett teljesen legörgetni, az utolsó tételek nem látszottak. Javítva.
  6. Felesleges fül a beállításoknál. Az E-mail beállítások akkor is látszódtak, ha nem volt bekapcsolva a Kereskedelem extra modul.
  7. Állandó megjegyzés hiba. Korábban, ha a szöveg beírása után egyből nyomtatási képet kértünk, funkció hiba miatt elszállt a program. A mostani verzióban ez már nem jön elő: a beírás után a Megj. mentése gombra kell kattintani és csak ezután kerül eltárolásra a módosítás.
  8. Készlet és Készlet extra: ha Ajánlatból lett átvezetve a bizonylat Szállítólevélre, speciális esetben hibásan vagy nem történt meg a mennyiségek feljegyzése. Ezután a Készletújraszámítás sem helyezte vissza a mennyiségeket. Készlet extra esetében nem történt meg a készletkorrekciós bizonylatok elkészítése. Javítva. FONTOS: frissítés után javasoljuk a Készlet -> Készletújraszámítás futtatását! Mivel a művelet nem visszavonható, célszerű az újraszámítás előtt kilépni a programból és az adatbázisról egy biztonsági mentést készíteni a Rendszerfelügyelőben! Az újraszámítás során (Készlet modul esetében) a Szállítólevél mennyiségek korrigálva lesznek, (Készlet extra esetében) a hiányzó készletkorrekciós bizonylatok létrejönnek.
  9. Az irányítószám mezőbe vagy a tömbsorszámnál hosszú karaktersor lett megadva, akkor a program hibát dob. 5.12.1 verzióban javítva.

   

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:

  1. Pénzügy modulban a Várható befolyások és Várható kifizetések kimutatás hibásan hozta az 5.10 verzió előtt rögzített utalásos számlák tartozásait. Megoldás: töltse le és csomagolja ki ezt a fájlt a program telepítési mappájának Reports könyvtárába, felülírva az ottani fájlokat.

  5.11 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.11.0 (5.11.0000) verzió (2011.04.18.)

   

   

  A verzió a következő újdonságokat és változásokat tartalmazza:

  1. Megújult sorszámozás!Sokkal egyszerűbb és áttekinthetőbb felületen lehet tömböt váltani, ahol egyszerre módosítható az előtag, sorszám és utótag.
  2. Akár öt tömb is létrehozható a SzámlaVarázslóval!Egy bizonylattípuson belül akár öt tömböt is létrehozhat, a felesleges tömbök kikapcsolhatók, vagy módosíthatók.
  3. Csoportos kiegyenlítés a Pénzügy modulban. Egyszerű, dátum alapú csoportos kiegyenlítés is lehetséges a korábban kiállított bizonylatok egyszerű kivezetésére.
  4. Köremail küldési lehetőség a Kereskedelem extrában! Ezentúl a partnereknek közvetlenül a programból küldhető e-mail üzenet, akár SSL csatornán keresztül is! Pénzügy modul megléte esetén még fizetési felszólítás is postázható papírmunka nélkül!
  5. E-számlát külföldre is! Az E-számla modul ezentúl deviza vagy export számla kiállítására is képes, amennyiben a Deviza modul használatban van. A számlákat angol/magyar feliratokkal kapja meg a külföldi partner.
  6. Bővített E-számla funkciók.Ezentúl a Tárgy, a sormegjegyzés vagy a végmegjegyzés mezők is hosszabb bejegyzéseket fogadnak, mint a hagyományos számlák készítésénél. 
  7. Terméktámogatás időpontjának megjelenítése verzióellenőrzésnél.Ezentúl megjelenik a terméktámogatás lejárati ideje a verzióellenőrzésnél, ezzel is megvédve a programot a véletlen frissítésektől. Másik előnye, hogy bármikor ellenőrizhető a lejárati dátum. 
  8. Devizás bevételezés átváltása Forintra. Készlet és Deviza modul megléte esetén a bevételezéskor már felkínálja a program az adatlapon történő ár módosítását, ha az forintos összeg. Figyelem: ha az ár nem változik, akkor is megjelenhet a kérdés, hiszen a devizás átváltás miatt tizedes eltérések lehetnek, ilyen esetben nem kell módosítani az adatlapon lévő értéket!
  9. Mennyiségi érték módosítások a sablonokon!Több felhasználónk visszajelzésére módosítottuk a sablonokat: ezentúl akár 99 milliós mennyiség is felvehető, három tizedesjeggyel. A mező növelése a Megnevezés rész szélességének csökkentésével járt, ezért hosszabb terméknevek esetében a milliós típusú sablonok használatát javasoljuk!
  10. Bővült Áruk vevői kimutatás. Az Áruk vevői kimutatás Excel táblázata ezentúl a három alapdátumot is tartalmazza a könnyebb rendezéshez.
  11. Segítség a partnerimporthoz.Az Excelből történő partnerimportáláshoz egy kis segítséget nyújtunk: alapértelmezés szerint be lett jelölve az Automatikus iktatószám generálás, valamint a Vevő típus.
  12. Egyértelműbb elnevezés a sablonbeállításoknál.A Saját embléma kategóriában a "Tizedes helyiérték megjelenítése" opció elnevezése sokak számára félreérthető volt, ezért lecseréltük az egyértelműbb "Egységár tizedes helyiértéke" feliratra. 

   

  Averzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Javított sablonok.Az Ajánlat típusú sablonoknál engedmény esetén is jól jelennek meg a soronkénti összegek. Szállítólevél esetében a felesleges, üresen hagyott mezők (például Egyéni vállalkozó reg. sz.) nem jelennek meg.
  2. Javított kimutatások. A Folyószámla egyeztető vevőnként az 5-10-re kerekítést nem vette figyelembe és tartozásként jelentette meg. Javítva.
  3. Javított Törzsadat importálás. Ha egy másik adatbázisból történt importálás, akkor a korábbi programok nem vették át a bruttó árakat és a képek elérési helyét. Javítva.

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik:   

  1. A Saját embléma lapon, az Állandó megjegyzés sort kitöltve és utána egyből a Nyomtatási képre kattintva lefagyhat a program. A megoldás: a szöveg beírása után kattintson az X vagy Y koordináta értékeibe és várja meg, amíg frissül az előnézeti kép. Csak ezután nyomja meg a Nyomtatási kép gombot!
  2. Ha kettőnél több céges rendszer esetében a Saját Embléma lapon az Ajánlatok kerül kiválasztásra, akkor a Nyomtatási kép gombra kattintva vagy a logó megadásánál Run Time hibát kaphatunk. Ennek megoldását egyelőre még nyomozzuk.
  3. Ha egy bizonylat közvetlenül (tehát nyomtatási kép nélkül), több példányban kerül nyomtatásra, az első példány utáni nyomatokon pár felirat szétesik/összekavarodik. Megoldás: a Nyomtatási képen keresztül javasoljuk a nyomtatást, ez a hiba ott nem fordul elő.

  5.10 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.10.0 (5.10.0000) verzió (2010.11.24.)

   

  A verzió a következő újdonságokat és változásokat tartalmazza:

  1. Új modul: Készlet extra!  A program egy új modullal bővült, mely a Készlet extra nevet kapta. Ügyfeleink több éves igényére készült el, melynek lényege, hogy a modul megvásárlása után bekapcsolható lesz a szállítólevél készletmozgatása, valamint visszáruzása. A Készlet extra használatainak feltételeiről a súgónkban lehet többet megtudni, valamint a program frissítése után kipróbálható a Bemutató cégben!
  2. 5 és 10 értékre történő kerekítés. Szintén egy több éves kérésnek teszünk eleget, melyet minden számlázó modulhoz nyújtunk: számlázáskor egy plusz kapcsolóval eldönthetjük, hogy szeretnénk-e a végösszeget 5 vagy 10-re kerekíteni. A Házi Pénztár is már ezt az összeget kapja meg, valamint a Pénzügy modulban is megjelent egy új oszlop Fizetendő névvel. A kapcsoló állandó használatáról többet tudhat meg tippünkből.
   Felhívjuk a figyelmet, hogy egyedi sablonok esetén (például csekkes vagy levelezési) a kerekítési értékek nem lesznek láthatóak, illetve a csekken eltérő lehet a szöveges és számokkal történő kiírás a funkció használata során! Amennyiben erre mégis szükség lenne, csak sablonmódosítással oldható meg a jelenlegi forma frissítése. Árainkról érdeklődjön levélben ügyfélszolgálatunknál.
  3. Importálható TEÁOR '08 adatbázis.A VTSZ adatbázishoz hasonlóan a TEÁOR '08 adatbázis is importálható a programba pár kattintással. 
  4. Tovább fejlesztett nyomtatókezelés.Megadható a program számára, hogy melyik nyomtatót használja alapértelmezetten a bizonylatok elkészítése során. Ezen kívül mostantól a nyomtatási képnél is választhatunk ideiglenesen másik nyomtatót, nem kell kilépni az alkalmazásból, így lehetőség van a másolatokat más eszközre is küldeni. 
  5. Iktatás és Partnerkezelő modulok összekapcsolása.Amennyiben mindkét modul használatban van, az iktatott dokumentumokat (például fax, levél, fénykép) vagy belső bizonylatokat eseményhez csatolhatjuk. Ezzel a funkcióval akár kollégáknak is kioszthatunk egy elintézendő számlát.
  6. Díjbekérő a Kereskedelem extra modulban. Sokak kérésére két Díjbekérő sablon került az új verzióba: nettó és bruttó értékűek, melyek akár milliós számokat is tartalmazhatnak.
  7. Módosult Készletkorrekció és Készletújraszámítás.A Készletkorrekciót ezentúl el lehet végezni bevételi és kiadási mennyiségi egységben is. Éppen ezért módosult a Készletújraszámítás is, amely a jelenlegi váltószámok alapján visszamenőlegesen is átszámolja a készletet. Ennek okáról tippünkben olvashat bővebben.
   Fontos: Amennyiben használ egy terméken belül váltószámot (például bevételezéskor kartont, eladáskor darabot, és szorzószám van megadva, tehát 1 karton 10 darab), akkor Készletújraszámítás előtt mindenképpen készítsen biztonsági másolatot az adatbázisról (Rendszerfelügyelőben), és csak ezután futtassa le az újraszámítást! Az eltérő különbségeket kézzel tudja korrigálni a Készletkorrekcióban, vagy Készletnullázás után vigye fel a helyes tételmennyiséget.
  8. Módosult Átlagáras készletértékelés.Akár bejövő, akár kimenő mennyiségről van szó, a kimutatásban feltüntetésre kerül a mennyiségi egység, valamint egyértelműbb lett az aktuális mennyiség (csak kimenő mennyiségi egységben jelenik meg).
  9. Tiltott mínuszos szállítólevél.A számlázó eddig sem kezelte jól a mínuszos szállítóleveleket, mert azokat nem vezette át a számlára. A Készlet extra modul megjelenésével megvalósul a visszáruzás, ezért a mínuszos szállítólevél írására ezután nem lesz lehetőség. 
  10. Átdolgozott és új sablonok.Két új, német nyelvű sablon jelent meg a Költség számla modulban. Módosult pár sablon szerkezete, a Házi Pénztár esetében a Leírás mezőbe már hosszabb szövegek is beírhatók, a sablon automatikusan igazodik ezekhez.
  11. Kibővült és javított kimutatások.Az előző verzióban lévő hibás kimutatások javítva lettek, valamint az Áruk eladásai és Áruk vevői kimutatás már közvetlenül Excelbe exportálhatók a nyomtatvány megtekintése nélkül! A Készletkorrekció kimutatásnál engedélyeztük a dátumszűrési lehetőségeket, de értelemszerűen csak a kiállítási dátumra javasoljuk a szűrést, ezen a fülön a többi paramétert állítva "Üres riport" végeredményt kaphatunk.
  12. Több megnevezés és mennyiségi egység megjelenítése. Devizás és export számlák, bizonylatok kiállításánál megjelenhet a második és harmadik név is a bizonylaton a többnyelvű mennyiségi egységekkel együtt. Ezt az opciót a Beállításokban lehet bekapcsolni a Törzsadatok II. fülön Deviza modul megléte esetén.
  13. Házi Pénztár sztornózáskor és helyesbítéskor. Eddig csak letárolódott a kiadási pénztárbizonylat, de most már megjelenik sztornó vagy helyesbítő számlák kiállításánál is.
  14. Partnerkezelő időzítése. Mostantól nem hatvan másodperc a limit az időzítő beállításánál, hanem percek is megadhatók óra:másodperc formátumban.
  15. Partnerkezelőben Létrehozó megjelenítése. Felhasználó nézetben egy újabb oszlop került be a táblázatba Létrehozó néven, hogy könnyen kiszűrhető legyen a feladatot kiosztó személye.
  16. Tiltott cégtörlés. A Rendszerfelügyelőben nem lesz törölhető a cég, csak inaktiválható állapotba rakható, hogy a számlázóba való belépéskor ne jelenjen meg.
  17. Apróbb kozmetikai javítások. Feliratok módosultak a könnyebb eligazodás érdekében, például az Adatbázis konvertálásra felszólító üzenet esetében vagy a Cégadatok megjelenítésénél a fejlécben.

   

   

  Averzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Run Time error 0 hiba a Sor bővítés kapcsolónál. Ha a számlázó ablak teljes méretűre lett kitéve és ekkor került bekapcsolásra a Sor bővítés funkció, a program hibát dobott, hiszen nem tudta hová bővíteni az ablakot. Ez a funkció ilyenkor letiltott állapotba kerül és csak akkor lesz ismét engedélyezve, ha nem teljes képernyős az ablak.
  2. Hibás csoportos árváltoztatás. A csoportos árváltoztatás csak a nettó értékeken végzett módosítást, a bruttó értékekre nem számolta át az összeget. Megjelent egy új kapcsoló is, hogy az árváltozást bruttó vagy nettó értékeken szeretnénk-e elvégezni és eszerint változik a másik érték.
  3. Bruttós értékbeli részhelyesbítés. Ha bruttó értéken történik a számlázás és ez alapján történik az értékbeli részhelyesbítés, nullát kínált fel a módosító ablakban a valós bruttó érték helyett.
  4. Devizás Házi Pénztár javítása.Ha devizás bizonylat helyesbítve lett, nem készült hozzá kiadási pénztárbizonylat.
  5. Devizás foglalás kivezetése. Devizás típusú foglalás esetében a leszámlázás után a foglalás kivezetése nem történt meg. Javítva.
  6. Javított Készletkorrekció.A készletkorrekció elkészítésénél már akár bejövő, akár kimenő mennyiségre is lehet korrekciót készíteni. 
  7. Szállítólevél mennyiségek visszavezetése. Ha egy olyan számla került sztornózásra, ahol korábban szállítólevélről történt átvezetés és módosult a mennyiség, a sztornó számla rosszul adta vissza a szállítólevél mennyiséget. Javítva.
  8. Csak Készlet modul számlázás nélkül.Ha csak Készlet modul volt megvásárolva, a számlázás gomb elérhető volt. Javítva.
  9. Partnerkezelőben Minden felhasználó nézet javítva. Ha a Felhasználó nézetben a Minden felhasználó lett kiválasztva hibát adott a program.
  10. Partnerkezelőben több az értesítés a valósnál. A valódi riasztások számánál eggyel többet jelzett a program, javítva lett.
  11. Partnerkezelőben szellem partnerek.Ha egy felvett eseményt szeretnénk módosítani, ahol a partner inaktíválva lett, nem jelent meg az ügyfél és módosítani sem lehetett.
  12. Kiküldetési rendelvény útsorszámozási probléma. Ha az utak sorszámozása nem autónként, hanem globálisan történt meg, a Kiküldetési rendelény más értéket dobott ki. Javítva.
  13. 5.9 verziókban talált hibák javítása 

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik: 

  1. Ha a fekvő lap kinyomtatása álló lapra történik, akkor a program bezárása után futtassa ezt az állományt, vagy töltse le a telepítőt újra és futtassa le adatbázis konvertálás nélkül.
  2. Kereskedelem extramodullal rendelkezők ezt az állományt futtassák le, hogy javítsák az Ajánlat/ProForma/Díjbekérő sablonokon számolt engedmény egységárának megjelenítését.
  3. Ha a Folyószámla egyeztető vevőnként kimutatás hibát jelez, ezt a fájlt töltse le és csomagolja ki a program Reportsmappájába, vagy töltse le a telepítőt újra és futtassa le adatbázis konvertálás nélkül.
  4. Pénzügy modulban egyes számlák esetében a Kiegyenlítés gomb nem működik. Javasoljuk a telepítő újbóli letöltését és futtatását adatbázis konvertálás nélkül.
  5. E-számla esetén, ha a cég neve tartalmaz & jelet, akkor hibát ad a program a hitelesítésnél. Megoldás:töltsük ki ilyen cégeknél az Ügyintéző mezőt. 
  6. A Saját embléma lapon, az Állandó megjegyzés sort kitöltve és utána egyből a Nyomtatási képre kattintva lefagyhat a program. A megoldás: a szöveg beírása után kattintson az X vagy Y koordináta értékeibe és várja meg, amíg frissül az előnézeti kép. Csak ezután nyomja meg a Nyomtatási kép gombot!
  7. Ha kettőnél több céges rendszer esetében a Saját Embléma lapon az Ajánlatok kerül kiválasztásra, akkor a Nyomtatási kép gombra kattintva vagy a logó megadásánál Run Time hibát kaphatunk. Ennek megoldását egyelőre még nyomozzuk.

  5.09 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.9.1 (5.09.0001) verzió (2010.07.27)

    

  A verzió a következő újdonságokat és változásokat tartalmazza:

  1. A licencszerződés kibővült!Több ponton kiegészült és egyértelműbb lett a licenszerződés, ezért telepítés előtt javasoljuk annak újbóli elolvasását! A változások közül a legfontosabb pontok a következők:
   - "A program nem telepíthető egy számítógépre több példányban, de a megfelelő modul megvásárlása esetén lehetővé teszi, hogy több cég adataival dolgozzanak egy rendszeren belül." (I. bekezdés)
   - "Terméktámogatás igénybevételének jogosultság a forduló naptól számított 15 nap elteltével felfüggesztésre kerül, ha Felhasználó az esedékes terméktámogatási díjat nem egyenlítette ki. Amennyiben a Felhasználó a terméktámogatási díjat utólag kiegyenlíti, rEVOLUTION a terméktámogatási szolgáltatást újra aktiválja." (A II./1.)/c.) bekezdés, ezzel egyidejűleg a korábbi d.) bekezdést váltja fel.) 
  2. Megújult Körlevél:a Körlevél új mintasablont tartalmaz, amiben egy elképzelt akcióra történik meg a felhívás, valamint ezentúl egy kijelölt áru adatait is elküldhetjük a körlevél számára. Ezzel egyszerűbbé válik az egyedi árajánlatok készítése. Ezen kívül még egy újdonság: az adatok között csak az aktív partnerek és termékek jelennek meg, az inaktívak már nem, ezt a Beállításoknál lehet engedélyezni.
  3. Rögzítés után váltható sablon: ha egy számla lerögzítésre került, de még nem lett kinyomtatva, lehetőség van a sablonváltásra is (például milliós típusú sablonra). Ezt a Módosítás gombbal lehet megtenni, ahol a Nyomtatási beállításoknál másik sablon adható meg. 
  4. Kibővült Pénzügy modul: egy lényeges aprósággal lett több a Pénzügy modulban: ezentúl a kiegyenlítések során egyedi szöveget is rögzíthetünk maximum 255 karakterig.
  5. Közvetlen Excel export és bővítések az Áfa analitikánál: kísérletképpen engedélyeztük az Excelbe történő exportálást az Áfa analitika kimutatásoknál. Ebben az esetben nem a kimutatás formátumát, hanem egy tisztán táblázat-alapú exportálást végezhetünk áfa típusokra lebontva. Ezzel kiváltható a Crystal Reports kimutatásoknál felbukkanó exportálási probléma. Az Áfa analitika kimutatások többféle rendezési módot is kaptak, ezentúl lehet Kiállítás, Teljesítés és Esedékesség, Bizonylatszám vagy Partnernév alapján is szortírozni.
  6. Megváltozott menüszerkezet: több felhasználói hiba miatt úgy döntöttünk, hogy az Egyéb csoportban lévő Import-export műveleteket kettébontjuk és ezentúl a többször használatos funkciókat hagyjuk elő, a ritkábban szükséges, vagy speciális menüpontokat egy újabb alcsoportba helyeztük. Ennek az alcsoportnak a neve ezentúl "Haladó műveletek" lett.
  7. Módosított feliratok: A törvényi változásoknak megfelelően az eddigi VTSZ/SZJ feliratokat felváltják a VTSZ/TESZOR kiírások a programban is.
  8. Rögzített felhasználó: a felhasználókezelésben egy szigorítás került a programba: ezentúl nem törölhető az első, tehát a rEVOLUTION nevű felhasználó. Átnevezhető, de a törlésére nincs lehetőség.
  9. Házi Pénztár apróságok:ha a Házi Pénztárban későbbi dátummal van lerögzítve egy bizonylat, mint a számla kiállítási dátuma, akkor már kiírja a program, hogy mi volt ez a rögzítési dátum. Egy másik újdonság, ami felületen nem látszik: ezentúl letárolásra kerül az adatbázisban a Házi Pénztár bizonylat sztornózási dátuma. Ezt csak egyedi sablonokra, kérésre tesszük ki, valamint csak az 5.9.1-es kiadástól rögzül, a korábban sztornózott bizonylatokra nem használható!
  10. Tartozásos ügyfél figyelmeztetése: külön bekapcsolható opció, melynek lényege, hogy ha egy még tartozásos ügyfélnek állítunk ki számlát, a Rögzítés gombra kattintva egy figyelmeztetést kapunk, hogy az illetőnek még tartozása van. Eldönthetjük, hogy a műveletet folytatjuk, vagy a számlát megszakítjuk.
  11. Bővített Átlagáras készletértékelés:egy új oszlop került be a bizonylatba "Időponti bevételezési ár" névvel, mely a dátumhoz képest legutóbbi bevételezés során használt árat írja ki.
  12. Módosított partnertevékenységi kimutatás: a Partnerkezelőben elérhető Partner aktivitása kimutatáson már nem a korábbi, átszámítandó értékek szerepelnek, hanem a kényelmesebb óra és perc kerül megjelenítésre.
  13. Bővített és módosított súgó:a változásokat tartalmazza a legfrissebb súgó, valamint visszatértünk a korábbi formátumra a hibás indexkezelés és keresés miatt.
  14. Partnerkezelő apróságok:a Kötelezettségek és Követelések fül egymás mellé került a Partner nézetben lévő Kereskedelmi adatok fülön, valamint már itt is lehet kiegyenlíteni vagy azt visszavonni.

   

   

  Averzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Kereskedelem extra modul:  Körszámla készítésénél hiába lehetett sablont választani, az eredeti számla sablonjával történt a nyomtatás. Javítva.
  2. Készlet modul: ha egy számla készítése során a Nyomtatási beállításoknál a Szállítólevél előnézeti képét néztük meg, a számláét hozta. Javítva.
  3. Pénzügy modul: a Folyószámla egyeztető vevőnként kimutatásnál nem módosultak a partner adatai, ha azt módosítottuk az adatlapon. Javítva.
  4. Iktatás modul: az előző verzióban csak 10 aktát lehetett rögzíteni, ez a limit javításra került, ezentúl korlátlan számú aktát lehet felvenni.
  5. Iktatás modul:Ha egy dosszié átnevezésre került, az akták sorszámozása a régi nevet követte. Javítva. 
  6. E-számla modul: Ha a partner vagy a termék nevében & jel szerepelt, akkor hibásan történt meg az adatküldés a kiszolgáló felé. Javítva.
  7. Menü szélesség beállítása:a baloldali panel szélességét ezentúl egy, a programban előre rögzített értékre állítja vissza a legutóbbi mentett állapot helyett.

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik: 

  1. A Saját embléma lapon, az Állandó megjegyzés sort kitöltve és utána egyből a Nyomtatási képre kattintva lefagyhat a program. A megoldás: a szöveg beírása után kattintson az X vagy Y koordináta értékeibe és várja meg, amíg frissül az előnézeti kép. Csak ezután nyomja meg a Nyomtatási kép gombot!
  2. Ha kettőnél több céges rendszer esetében a Saját Embléma lapon az Ajánlatok kerül kiválasztásra, akkor a Nyomtatási kép gombra kattintva vagy a logó megadásánál Run Time hibát kaphatunk. Ennek megoldását egyelőre még nyomozzuk.
  3. Ha a számlázáskor a Forintos számla (keretes, milliós) sablont választjuk, és nem adtunk meg a terméknél cikkszámot, de VTSZ/TESZOR számot igen, nem látszik a beírt számsor. Megoldás: töltse le ezt a sablonfájlt és mentse el a program CSablons mappájába, felülírva az ottani fájlt.
  4. Ha a devizás számla helyesbítésre kerül, és van HáziPénztár kassza is ehhez a devizanemhez, akkor nem készül el a kiadási pénztárbizonylat. Megoldás:ebben az esetben kézzel kell felvenni a kiadási bizonylatot a helyesbítés után. A típusa Normál, majd a partner betallózása után a Megnevezés rovatba írja be a Helyesbítő számla számát. Töltse ki a devizanemre és a forintos mezőkbe az adatokat a Helyesbítő számlán lévő szorzószám szerint, és rögzítse a bizonylatot.
  5. Ha a számlázási ablak teljes méretűre van nyitva, és bekapcsolásra kerül a Sor bővítés opció, akkor Run Time Error 0-ával kifagyhat a program. Megoldás: ne használja a számlázó ablakát teljes méretben, és a funkció megfelelően működik. Későbbi verzióban javítva lesz.
  6. Az Áfa analitika kimutatások rosszul kezelik a teljes helyesbítő számlát! Megoldás: ezt a fájlt töltse le és csomagolja ki a Reports mappába, felülírva az ottani fájlokat!
  7. A Folyószámla egyeztető vevőnként kimutatás devizás tartozás esetén rosszul tüntette fel a forintos összeget, valamint a cég adatai nem frissültek változás után. Újdonság: a sablonon feltüntetésre került a devizás bankfiók neve és számlaszáma is, valamint átveszi az aktuális alapértelmezett bank adatait! Megoldás: ezt a fájlt töltse le és csomagolja ki a Reports mappába, felülírva az ottani fájlokat!
  8. Készlet modul megléte esetén az Átlagáras készletértékelés hibásan számolt, ha a bejövő mennyiségi egység és a kimenő mennyiségi egység eltérő volt, valamint váltószám is meg lett adva. Megoldás: ezt a fájlt töltse le és csomagolja ki a Reports mappába, felülírva az ottani fájlokat!

   

   


   

  5.9.0 (5.09.0000) verzió (2010.05.25)

   

  Fontos! A program frissítéséhez szükséges adatbázis konvertáló kódot csak meglévő terméktámogatási időn belül kaphatmunkaidőben, az ügyfélszolgálatunktól!  

   

  A verzió a következő újdonságokat és változásokat tartalmazza:

  1. Új modul! A beérkező és kimenő dokumentumok könnyebb nyilvántartását segíti az új Iktatásmodul. Segítségével külső, független fájlok vagy a program által készített bizonylatok (kivéve Házi Pénztár) iktatását lehet elvégezni dossziékba és aktákba.
  2. Törvényi követés - Export számlák.Ezentúl az EU tagországon belüli értékesítés esetében ugyanaz a hivatalos szöveg jelenik meg a termékek és szolgáltatások esetében ("Közösségen belüli adómentes értékesítés"), valamint az EU tagországon kívüli számláknál megjelenik az "Az ÁFA törvény területi hatályán kívüli értékesítés" felirat angol vagy német nyelven is. 
  3. Törvényi követés - TESZOR. Egyes cégeknél az eddigi SZJ számok helyett TESZOR kódot kell feltüntetni. Az összes sablon ezentúl a "VTSZ/SZJ/TEÁOR/TESZOR" megnevezést alkalmazza. A TESZOR kódot az eddigi SZJ szám helyére kell beírni!
  4. Törvényi követés - E-számla.Az 5.9-es verzióban változik a kiszolgáló felé elküldendő sablonformátum, ezért minden ilyen ügyfelünknek szükséges a frissítés! 
  5. Interneten történő verzióellenőrzés és frissítés.A program lehetőséget ad arra, hogy induláskor egy gombnyomással leellenőrizzük, hogy mennyire aktuális a jelenleg használt verzió. Ugyanitt megtudhatjuk, hogy a program és az adatbázis mely útvonalra lett telepítve.
  6. Elcsúszott menü ablak helyreállítása. Ha a baloldali pult véletlenül túl széles lenne és egérrel már nem lehet kisebbre venni, egy új menüpont segítségével már alapállapotba állítható.
  7. Inaktív partnerek és termékek szűrése.Ha egy árut/szolgáltatást vagy partnert inaktívvá teszünk, akkor az ezentúl csak az Összes és az Inaktív füleken jelennek meg a könnyebb átláthatóság érdekében.
  8. Bővített számlakimutatások. A Bevételi bizonylatok listája és a Számlák listája kimutatások bővültek a Teljesítési dátum alapján lévő rendezéssel. Az Áruk eladásai kimutatásnál lehetőség van cikkszám vagy terméknév alapján történő rendezéshez. Ezen a kimutatáson ezentúl a cikkszám is megjelenik.
  9. Módosított sablonelnevezés!A milliós értékű számlák kiállítására szolgáló Forint számla (sima, növelt értékhelyes) sablon elnevezése ezentúl Forint számla (sima, milliós) lett a könnyebb kiválasztás érdekében.
  10. Változott alapértelmezett sablon új telepítésnél.Ha nem frissítésként, hanem új regisztrálással történik a telepítés az új alapértelmezett számlasablon a Forint számla (sima, milliós)lesz. 
  11. Megújult Súgó.A Súgó a verzióhoz tartozó frissítéseken kívül más újdonságokat is tartalmaz: kiegészült a kulcsszavas kereséssel, valamint a tartalomjegyzék webes felületével gyorsabban megtalálható a szükséges fejezet.
  12. Megújult Névjegy.a névjegyen ezentúl megtalálható a Facebook elérhetőségünk és egy közvetlen hivatkozás a rEVOL Express Blogra, ahol hasznos információkat lehet találni hétről-hétre. 
  13. Kibővített Bemutató cég.A tesztelésre és próbára használható Bemutató cég legtöbb fontos adata feltöltésre került, hogy a mintaszámlák esetében is kiderüljön, hogy mely adatok jelennek meg a számlákon. Ugyanígy lehet használni a számlaszám váltó ablakot is a próbabizonylat kiállításakor. 
  14. Készlet modul: a nulla mennyiségű tételek nem jelennek meg a Rendelendők között az Induló figyelmeztetések ablakban sem. A figyelés csak abban az esetben él, ha nullánál nagyobb szám van megadva a termék adatlapján a Minimális készlet mezőben, vagy negatívba fordul a készlet.
  15. Készlet modul:az Átlagáras készletértékelés sablonja átdolgozásra került, törlésre kerültek a Foglalások oszlopok, valamint a nullás mennyiségű tételek nem jelennek meg.
  16. Készlet modul:A Raktárkészlet kimutatás plusz opciókkal bővült, mint a mennyiségek alapján történő rendezés, a teljes, a tényleges (nullás tételek nélküli) és a pozitív készletre történő listázás.
  17. Készlet modul: A Készletkorrekciós sablon ismét módosult, ezentúl minden tételhez külön Korrekció okot lehet beírni azok rögzítése előtt, melyek a régi módon a tétel alatt jelennek meg dőlt betűkkel.
  18. Készlet modul:Lehetőség van a szállítólevelek ismétlésére a jobb egér gombos menüből. 
  19. Pénzügy modul: Ezentúl a Kötelezettségek és a Követelések között nem jelennek meg a sztornó és a sztornózott számlák.
  20. Pénzügy modul: Az utalásos Előlegszámlák már megjelennek a Követelések között, a kimutatás is ez alapján lett módosítva.
  21. Pénzügy modul: A Kötelezettségek táblázatban is elérhető az Utolsó kiegyenlítés dátuma oszlop.
  22. Kereskedelem extra modul: Ezentúl lehetőség van az Ajánlatok (és Pro Forma számlák) ismétlésére is.

   

  Averzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. HáziPénztár modul:A Házi Pénztár már megfelelően kezeli az 5.8 verzió előtt kiállított bizonylatok sztornózását is, már nincs szükség a bevételi bizonylat kézi sztornózására.
  2. Készlet modul:a Készletből történő számlázás vagy más, egyéb művelet után frissül a táblázat, tehát azonnal a jó készletértékeket mutatja. 
  3. E-számla modul:a Rendszerfelügyelőben kitöltött e-számlás cégadatok már megfelelően kerülnek átküldésre a kiszolgáló felé.
  4. Útnyilvántartó modul: a korrekciós tényezőkkel történő számítás elcsúszása javítva lett.
  5. Áru importálás Excelből: a bruttó árak is átszámításra kerülnek az importálás során.
  6. Pénzügyi tervezés modul: az induló figyelmeztetések között már nem jelenik meg az üres tervezett pénzmozgások ablak.
  7. Pénzügyi tervezés modul: az aktuális évre ugrik alapból a Tervezés ablaka.
  8. Telepítés: a rEVOL Express telepítése után már nem indul el az Office programcsomag telepítője, ha egy dokumentumot vagy táblázatot szeretnénk megnyitni a Microsoft alkalmazásával.
  9. Windows Vista és Windows 7 kompatibilitás:az új telepítőnek köszönhetően a program valószínűleg stabilabban fut az újabb rendszereken. 

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik: 

  1. A Saját embléma lapon, az Állandó megjegyzés sort kitöltve és utána egyből a Nyomtatási képre kattintva lefagyhat a program. A megoldás: a szöveg beírása után kattintson az X vagy Y koordináta értékeibe és várja meg, amíg frissül az előnézeti kép. Csak ezután nyomja meg a Nyomtatási kép gombot!
  2. Ha az Áruk beérkezései kimutatásban nem látszódnak az áruk nevei, akkor töltse le ezt az állományt,csomagolja ki és másolja be a Reports könyvtárba felülírva az ottani fájlt. 

   

   

  A frissítési leírást, valamint a felmerülő kérdésekre a válaszokat itt érheti el 

  5.08 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.8.1 (5.08.0001) verzió (2010.02.15)

   

  Averzió a következő javításokat tartalmazza az előző verzióhoz képest:

  1. Pénzügy modul:A Nyitott számlák között megjelentek az átutalásos sztornó számlák. Javítottuk, ezentúl csak a Helyesbítő és részhelyesbített számlák jelenhetnek meg, mint mínuszos tételek.
  2. Pénzügy modul:a részhelyesbítő számlák megjelentek, de a Helyesbített számlák nem. Ezután a Helyesbített számlák továbbra is a Követeléseknél találhatók meg, míg a részhelyesbítő számlák a kiegyenlítésig a Kötelezettségeknél, majd kiegyenlítésük után átkerülnek a kiegyenlített követelések közé.
  3. Deviza modul: Ha egy devizás ajánlatot az Ajánlatokból lett leszámlázva, mindig EU tagországon belülinek készítette el, hiába EU tagországon kívülit választottunk. Javítva.
  4. Számlaíró: a Partnerek adatlapján a Telephelyek fülön nem látszódtak a telephelyek és a gombok. Javítva.
  5. Számlaíró: a Bemutató cégben egy termék számlázásakor a betallózás után nem látszódott a bruttó ár sor rögzítése előtt. Javítva.
  6. Költség számla modul: ha a számlázáskor be volt kapcsolva az Ismétléses bizonylatkészítés kapcsoló, akkor a Bevételezés ablakot hozta fel a Költség számla helyett. Javítva.
  7. Házi Pénztár modul: A Pénztárjelentés kimutatás formátuma megváltozott, ezentúl a hosszabb előtagok, valamint megjegyzések is felvihetők egy rögzítés során.

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik: 

  1. A Saját embléma lapon, az Ajánlat típusú sablonok kiválasztása esetén a Nyomtatási kép gomb megnyomására a program lefagyhat, ezért azt kérjük, itt ne használja! Ilyenkor az alkalmazást a Windows Feladatkezelővel be kell zárni és újraindítás szükséges. A hiba csak regisztrált cégben fordul elő, a Bemutató cégben nem. Konkrét Ajánlat készítésénél a hiba nem jelentkezik.
  2. Pénzügy modul:habár a sztornó számlák nem jelennek meg a Követelésekben vagy a Kötelezettségekben, a sztornó Költségszámlák és Bevételezések igen. Erről megoszlanak a vélemények, hogy helyes-e ez így, ezért ha zavaróak ezek a bizonylatok, javasoljuk egy szűrő felvételét az F4 billentyűvel a következő feltételekkel: Típusa legyen Költség és a Bruttó nagyobb mint 0.
   Várhatóan a később megjelenő 5.9-es verzióban egyik sztornó és sztornózott számla sem fog látszódni a Pénzügyben.
  3. Pénzügy modul:Ha egy átutalásos előlegszámlát átutalásos számlán számlázunk le, akkor a számlát hiába egyenlítjük ki, a Követelések listája kimutatásban az előlegszámla kiegyenlítettlenként látszik. Ez bár kozmetikai hiba, a tartozások összegnél eltérést okozhat! A megoldás: töltse le és tömörítse ki az alábbi fájlt a program Reports könyvtárába és cserélje le az ottani állományokat! Ezután bár a nyitottak között még megjelenik az átutalásos előlegszámla, de már helyes, nullás tartozással.
  4. Házi Pénztár modul:Az 5.8 verziók előtt készített számlák sztornózásakor egy olyan hibaüzenet jön elő, hogy "Nulla összeg nem rögzíthető!" Az ablak bezárása után kattintsunk valahová az egérrel, hogy a homokóra eltűnjön. A hiba oka, hogy az 5.8-as verzió előtt még nem volt rögzítve a bruttó érték, amit a Házi Pénztár átvesz a számlázótól, ezért nullának veszi annak értékét. Ez a következő verzióban javítva lesz. A hiba az 5.8-as verzióval készített számlákat nem érinti!
  5. E-számla modul: A Rendszerfelügyelőben történő e-számlás cím rögzítésekor nem jelenik meg a számlán a cím, csak a város és az irányítószám. Megoldás: töltse le az alábbi állományt és csomagolja ki a program telepítési helyére, lecserélve az ottani fájlt.

  Megoldás:

  • A sztornózási dátumok megadása után megjelenik a Házi Pénztár kategória ablaka. Ott az ablak bezárását kell választani, majd a feltett kérdésre válaszoljunk Igennel.
  • A Sztornó bizonylat kinyomtatása után lépjünk át a Házi Pénztárba, majd keressük ki a rontott bizonylatot és azt kiválasztva alul nyomjuk meg a Sztornó gombot és nyomtassuk ki a sztornózott bizonylatot.

   

  A frissítési leírást, valamint a felmerülő kérdésekre a válaszokat itt érheti el 

   

   


   

  5.8.0 (5.08.0000) verzió (2010.01.27)

    

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  1. Törvénykövetés: az egyéni vállalkozók az eddigi Vállalkozói igazolványszám helyett a nyilvántartási számot is beírhatják. A programfelületen és a sablonokon ez a mező ezentúl "Egyéni vállalkozó regisztrációs szám" (valamint ennek rövidítései) néven szerepel.
  2. Bruttósítás: az adatbázisban bruttó értékek is tárolva vannak, ezáltal lehetőség nyílik bruttó összegű Ajánlat vagy Pro Forma készítésére (Kereskedelem modul megléte esetén).
  3. Nap tippje:Program indításakor hasznos tippeket lehet olvasni a rEVOL Express használatával vagy az egyes modulokkal kapcsolatban. A regisztrált cégben kikapcsolható ez a funkció.
  4. E-számla a Bemutató cégben: ezentúl kipróbálható az E-számlázás anélkül, hogy tanúsítvány vásárlására lenne szükség.
  5. Új sablonok:15 új sablonnal bővült a program, melyekkel már milliárdos tétel is kiszámlázható, valamint az ajánlat típusú nyomtatványoknál bruttó értékben is készíthetünk bizonylatot.
  6. Megújult sablonok: az összes sablon formailag frissítésre került, a legkisebb betűméret 8 pontos lett. Ezen kívül a Készletkorrekció sablonja teljes átdolgozáson esett át, a mezők logikusabb elrendezést kaptak. Az ajánlat típusú sablonok az eladó részéről több cégadatot tartalmaznak.
  7. Megújult kimutatások:A Raktárkészlet és az Áruk szállítói listája több mezővel bővült (például a mennyiségi egységgel), valamint az új elrendezésnek köszönhetően már milliós értékű készletek kimutatására is alkalmasak.
  8. Halmozott Tárgy mező:ahogyan a Megjegyzéseket, ezentúl a Tárgy mezőben is több előre megírt szöveget fűzhetünk egymás után. 
  9. Bővített partner importálás: a programhoz használható Excel állomány egy új mezővel bővült, ezentúl már Megjegyzések is importálhatók a partnerekhez.
  10. Figyelmeztetés duplázásnál: ahogyan eddig a számlázásnál, ezentúl a szállítólevélnél, foglalásnál és ajánlatnál is figyelmeztet a program, ha már meglévő tételt szeretnénk újra felvinni.
  11. Kereskedelem modul:A Körszámla és Körlevél esetében a partnerek mellett megjelenik a számlázási címük az egyszerűbb azonosíthatóság érdekében. 
  12. Ügyfélkapcsolat-támogató modul:új, egyedi események is felvehetők, és a nem használt kategóriák inaktívvá tehetőek.
  13. Modulok kiválasztása könnyebbé vált: a Bemutató cégbe lépve egyből a modulválasztó ablak jelenik meg, ahol könnyen ki és be kapcsolhatja a tesztelni kívánt modulokat.
  14. 2010-es tömb a Bemutató cégben:a Bemutató cég friss telepítéskor már a 2010-es tömböket tartalmazza a bizonylatoknál. 

   

  A verzió a következő javításokat tartalmazza:

  1. Kiküldetési rendelvény: az 5.7.3-ban felmerült probléma javítva lett, újra elérhető a modul.
  2. E-számla:a próbatanúsítvány telepítése egyszerűbb lett, ezentúl a Start menüből is telepíthető, a rEVOL Express csoportban lévő Dokumentációkból.
  3. E-számla:ezentúl a Bemutató cég adatlapja is megnyitható, de ott csak az e-mailcím írható be az E-számlázáshoz. 
  4. Házi Pénztár és Pénzügy:ha egy egyedi fizetési mód volt felvéve, melyhez nem volt pénztár, korábban nem működött az automatikus kiegyenlítés. Javítva.
  5. Házi Pénztár:a bruttósításnak köszönhetően már nem a korábbi képlet alapján kiszámolt értéket, hanem a tényleges bruttó értéket kapja meg.
  6. Házi Pénztár: az Előleg számla elkészítése után a bizonylat letárolásra került, de a nyomtatási kép nem jelent meg. Javítva.
  7. Pénzügy: ezentúl a (például a többféle áfát tartalmazó) mínuszos értékű számlák is kiegyenlíthetők.
  8. Értékbeli részhelyesbítés:korábban a devizás részhelyesbítésnél, ha a devizaválasztó ablakban a Mégsem gomb lett megnyomva, akkor az eredeti számlát helyesbített számlának minősítette. Javítva.
  9. Kereskedelem extra modul: Ajánlat készítésénél már figyelembe veszi a partnernél beállított kedvezmény mértékét.
  10. Kereskedelem extra modul: egy kifutott ajánlat leszámlázásakor figyelmeztet a program, hogy az már egyszer számlázásra került.
  11. Deviza modul: ha eddig devizás előlegszámlát készítettünk, majd a rögzítés után a Megtekint gombbal újra megnéztük az adatlapot, az Áfa kulcsa rosszul jelent meg. A számlázásra ennek nem volt hatása, kozmetikai hiba volt. Javítva.
  12. Készlet modul:a Raktárkészlet kimutatások átdolgozásával a Raktárkészletben ezentúl nem jelennek meg a szolgáltatások.
  13. Sablonjavítások: a szöveges kiírásokban feleslegesen felbukkanó 100/100 értékek eltűntek.
  14. Kimutatás javítás:a Várható befolyások kimutatásban ezentúl nem jelennek meg a már leszámlázott, átutalásos Előlegszámlák. 

   

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik: 

  1. Devizás Ajánlat esetén, ha az Ajánlat ablakban választjuk a Leszámlázást, majd a listából az EU tagországon kívüli opciót, akkor azt tévesen EU tagországon belülinek állítja be a program. Megoldás: válasszuk a Számlák ablakot, abban az Exportfület és alul az Új számlagombot. A partner megadása után a jobb felső sarokban jelöljük ki az EU tagországon kívüli lehetőséget, majd alul nyomjuk meg az Ajánlat gombot és vezessük át a korábban elkészült bizonylatot.
  2. Pénzügy modulban az átutalásos sztornó számlák megjelennek a nyitott tételek között, melyek nem kiegyenlíthetők. Ez jelenleg kozmetikai hiba a felületen, a következő verziónál javítva lesz. Megoldás:nyomja meg az F4 billentyűt és az alábbi feltételt vegye fel a szűrőlistára: Mező értéke "Típus" legyen, a pipára kattintva "Nem" értékre állíthatja a feltételt, "Mint" és ennek értéke: "Eladás sztornózása". Alul nyomja meg a Hozzáadás gombot, majd az Ok-t. Ezután nem jelennek meg a sztornó bizonylatok.

  5.07 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.7.3 (5.07.0003) verzió (2009.12.10)

   

  A verzió a következő újdonságokat és javításokat tartalmazza:

  1. Nagyobb adatbázisok esetén az Értékbeli részhelyesbítés nem volt lehetséges, mert nem jelentek meg az ablakban az eredeti tételek és a program leállt. Ez a hiba javítva lett. 
  2. Házipénztár modul: Kimutatás lekérése esetén leállt a program. Az 5.7.0-ához kiadott gyorsjavítás ebben a verzióban már megtalálható.
  3. Házipénztár és Pénzügy modul:Automatikus házipénztár bizonylat készítésénél, a számla rögzítése után felbukkanó kategóriaablak véletlen bezárása esetén figyelmeztető szöveg ugrik fel, miszerint ez esetben nem készül házipénztár bizonylat és a tétel nem lesz automatikusan kiegyenlítve (ez utóbbi a Pénzügy modulnál). Ilyenkor előbb a Pénzügy modulban kell kézzel kiegyenlíteni a számlát, és szükséges a házipénztár bizonylatot elkészíteni.
  4. SzámlaVarázsló modul: a Saját emblémánál felvehető Állandó megjegyzés mezőbe maximum 255 karakter írható be

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik: 

  1. Ajánlat sablonok kiválasztása esetén a Nyomtatási kép gomb hibája még fennáll, ezért azt kérjük, ebben a beállításban ne használja! Ajánlat készítésénél a hiba már nem jelentkezik.
  2. SzámlaVarázsló modul megléte esetén a Saját emblémánál ha Állandó megjegyzést ad meg, majd egyből a Nyomtatási kép gombra kattint, egyes gépeken a program Run Time Error hibával lefagyhat és csak a Windows Feladatkezelővel zárható be. Megoldás:az Állandó megjegyzés beírása után kattintson az ablak más pontjára (például az X koordináta értékbe), és ezután nézze meg a Nyomtatási képet!
  3. Ha Devizás/Export számlán a Teljes vagy Értékbeli részhelyesbítés gombot nyom, majd a felbukkanó árfolyam ablakban a Mégsem gombot választja, a számla helyesbített számlává válik! Ilyen esetben csak az adatbázis beküldésével tudjuk orvosolni a problémát, ezért javasoljuk, hogy ebben az ablakban az OK gombra kattintson, majd a részhelyesbítő ablakot zárja be Mégsemmel! Ez utóbbi esetben ugyanis a számla nem módosul. A hiba természetesen javítva lesz az 5.8-as verzióban.
  4. Ha Házipénztár modullal rendelkezik és egyedi fizetési módot vesz fel automatikus kiegyenlítéssel, de nem készített hozzá pénztárt, akkor a Pénzügyi követelésekben megjelenik a számla kiegyenlítetlenül. A megoldás: vagy egy azonos fizetési módú házipénztárt vesz fel vagy kézzel kiegyenlíti a számlát a Pénzügy modulban. A hiba az 5.8-as verzióban orvosolva lesz.

   

  Amennyiben már telepítette az 5.7.0-ás verziót, akkor a frissítés után nincs szüksége adatbázis konvertálásra!

  Ha még nem telepítette az 5.7.0-ás kiadást, akkor a régebbi programját frissítse egyből ezzel a verzióval!

   


  5.7.0 (5.07.0000) verzió (2009.11.02)

   

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  1. E-számla modul: új modul, mellyel elektronikus számlát állíthat ki. Ilyenkor a számlát mailben kapja meg a partnere, Ön pedig PDF formátumban digitálisan aláírva. A használatához internetkapcsolat szükséges!
  2. Értékbeli részhelyesbítés: ha egy számlán rosszul adta meg az egységárat, utólagosan értékbeli részhelyesbítő számlát állíthat ki.
  3. A számlázásnál a sormegyjegyzés mező magasságát megnövelheti a Sor bővítés opcióval
  4. Tömeges áruimportExcel táblázatból 
  5. Számla Varázsló modullal rendelkezők minimális sablonmódosításokat hajthatnak végre. Kikapcsolható az aláírás, valamint devizás számlák esetében az árfolyam, beállítható az indigós sablon, valamint az összes számla láblécébe egy állandó szöveg jeleníthető meg.
  6. Deviza modul: Külön füleken található meg az Import és a Deviza bevételezési és költség számla bizonylatok, valamint az export Előlegszámlák is önálló lapra kerültek a könnyebb kezelés érdekében.
  7. Pénzügyi tervezés modul: Várható pénzmozgások funkció a jövőbeni pénzügyi tervezésekhez. Felveheti a jövőben történő bevételeket és kiadásokat a házi pénztárához, melyeket egy kattintással bizonylattá alakíthat.
  8. Pénzügyi tervezés modul: Várható pénzmozgások kimutatás (Cash Flow), mellyel megtudhatja, hogy a tervezett pénzmozgások milyen kihatássl lesznek a pénztárára a jelenlegi állapotok alapján egy jövőbeli időpontkor.
  9. Üzleti Analitika modul: új kimutatás készült (Vevők forgalma árúk alapján forintban), mellyel megtudhatja, hogy egy adott partner egy termékből mennyit vásárolt darabban és értékben. A program súgójában is több információ található a modulról.
  10. Egyedi sablonok regisztrációja Sablon regisztrációfunkcióval, hogy frissítéskor ne vesszenek el. Az egyedi sablonok egyedi nevet kapnak.
  11. Az archivált információs állomány (RevArch.INF) tartalmazza a lementett adatbázis programverzióját (például: 5.7.0)

   

  A verzió a következő javításokat tartalmazza:

  1. Bruttó értéken történő bizonylatrögzítésnél a négy tizedes helyiérték kerekítésének javítása
  2. Házi pénztár bizonylatok automatikus rögzítésénél a kategóriaválasztót nem lehet Mégsem gombbal kikerülni
  3. Csoportos számlanyomtatásnál a hová mezőbe a Számítástechnikai Kiszolgáló Kft-t írta a program a helyes címzett helyett
  4. Ajánlat készítésénél nem kínálta fel az ügyfél adatlapján megadott árkategóriát
  5. Devizás ajánlat készítésénél az árkategória váltásakor forintos értékre váltott a program
  6. Házi Pénztár kimutatások szűrve és javítva lettek
  7. Házi Pénztárhoz nem készült automatikus pénztárbizonylat, ha a korábbi verziókban Mégsem gomb megnyomásakor a kategória kiválasztásánál, és utólag sem lehetett kiválasztani ezt a számlát bizonylat létrehozásához
  8. Saját embléma beállításánál az Előlegszámlák esetében Crystal Report hiba.

   

  Jelenleg ismert hibák és megoldásaik: 

  1. Ajánlat sablonok kiválasztása esetén a Nyomtatási kép gomb hibája még fennáll, ezért azt kérjük, ebben a beállításban ne használja! Ajánlat készítésénél a hiba már nem jelentkezik.
  2. Házi Pénztár kimutatások készítésénél hibát ad a program. A gyorsjavítás letölthető erről a linkről

  5.06 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.6.3 (5.06.0003) verzió (2009.08.11)

   

  (Javasolt frissítés elsősorban a Készlet modullal rendelkező ügyfeleinknek!)

  Amennyiben már frissített az 5.5 verzióra (5.05.0000) vagy újabbra, most kód nélkül telepítheti az új verziót.

   

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  1. Adatbázis konvertálása során a Szállítólevél tételek javítása.
  2. A Saját embléma lapon, az Előlegszámla nyomtatási képénél előforduló hiba javítása.
  3. Manifest állomány a Windows Vista és Windows 7 tulajdonosoknak a megfelelő jogosultság beállításához (a fájl külön is letölthető ugyaninnen a Letöltések oldalról!)

  (A program frissítése és az adatbázis konvertálása után lépjünk be a programba, majd a Készlet csoport Készletújraszámítás ablakba, majd nyomjuk meg az Újraszámítás gombot az ablak alján!)

   

   


   

   

  5.6.1 (5.06.0001) verzió (2009.08.01)

   

  Amennyiben már frissített az 5.5 verzióra (5.05.0000), most kód nélkül telepítheti az új verziót.

   

  A verzió a következő újdonságokat tartalmazza:

  Számlázás:

  1. A termékek csoportos áfa kulcs cserélésekor a bruttó értéket is választhatja, így az áfa cserélése után a nettó árak fognak változni
  2. Már sztornó bizonylatokat is nyomtathat csoportosan (csak SzámlaVarázsló modullal működik)

   

  Készlet, kereskedelem extra:

  1.   Ajánlat/Foglalás típusú bizonylatokon is elvégezheti a csoportos áfa kulcs cserét


  Deviza:

  1. Új keretes számlasablon választható az export angol és német számlák esetén
  2. EU tagországon kívüli bevételezés ismétlésekor az új, ismételt bevételezés típusa EU tagországon kívüli lesz, tehát átveszi az előző bevételezés paraméterét (hibajavítás)


  Pénzügy:

  1. A Pénzügyi kiegyenlítések áttekintésébe bekerült az utolsó fizetés dátuma is. Ahhoz, hogy valóban megjelenjen az oszlop, először kapcsolja ki a Fájl menüben a Listás áttekintők egyedi beállításainak megtartása menüpontot, majd és indítsa újra a programot. Ekkor az Utolsó fizetés dátuma oszlopot a Kötelezettségek vagy Követelések táblázat jobb szélén találja. Ezután visszakapcsolhatja a Listás áttekintők egyedi beállításainak megtartása gombot.


  Költség számla:

  1. Készlet modul nélkül is lehet szállítókat rögzíteni (hibajavítás)


  Házipénztár:

  1. A kategóriák most már két szintű kategória bontásban rögzíthetőek. Tetszés szerinti fő- és alkategóriát hozhat létre. (A programban már rögzített kategóriák konvertálás után az 1-es főkategória alkategóriáiként fognak megjelenni)
  2. A kategóriák átvezethetőek egymás között. Amennyiben használat során úgy látja, hogy egy újabb felosztás praktikusabb lehet, a funkció segítségével átcsoportosíthatja a már rögzített tételeket is az „elavult” kategóriából egy másik - akár újonnan bevezetett - kategóriába. Így kimutatásaiban is a megfelelő bontásban követheti nyomon bevételeit és kiadásait
  3. Automatikus házipénztár készítéskor a számlarögzítéssel együtt megadhatja a kategória besorolást, így bevételeit könnyebben csoportosíthatja, követheti.


  Telepítés:

  1. Már nem engedélyezett a Program Files mappába történő telepítés. Ha mégis ott van a programja, akkor a telepítést megelőzően - de természetesen ettől függetlenül is - készítsen adatbázis-mentést. Telepítés után már az új helyre töltse vissza a mentett adatbázist.
  2. Jelenleg a telepítő nem ismeri fel a korábbi telepítések paramétereit, így például telepítési útvonalat sem, ezért annak pontos helyét Önnek ismernie kell. Azért, hogy a későbbi verziókat már könnyebb legyen frissítenie, a telepítő ezentúl egy bejegyzést tesz a rendszerleíró adatbázisba a telepítés helyéről, és az újabb kiadásoknál már automatikusan ugyanazt fogja célként felkínálni.
  3. Konvertáláskor átkerülnek a partnereknél megadott kapcsolattartók és partnertípusok az új verzióba. (hibajavítás)

  5.05 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.5 (5.05.0000) verzió (2009.06.12)

   

   

   

  Számlázás:

  Milliárdos tételeket is rögzíthet, a program a 2 milliárd forint feletti tételeket is helyesen jeleníti meg a számlákon

   

  Készlet:

  Frissítéskor, az Adatbázis konvertálás lefuttatásánál a program ellenőrzi a szállítóleveleket, és a hibás tételeket automatikusan javítja

   

  Házipénztár:

  Azonos devizanemű pénztárak között átutalás indítható. A funkciónak köszönhetően könnyedén, egy mozdulattal átvezetheti az adott összeget az egyik pénztárból a másikba, nem kell külön ki- és bevételi pénztárbizonylatot készítenie

  Ha több azonos devizanemű bizonylati pénztárral rendelkezik, automatikus bizonylatolás esetén a program felkínálja az összes lehetséges pénztárat, és Ön választhatja ki, hogy ténylegesen melyikbe történjen a rögzítés

   

  Útnyilvántartó:

  A Kiküldetési rendelvények, útnyilvántartás sablonok elrendezése változott, hogy nagyobb számok esetén is megfelelően nyomtathatóak legyenek

  A nyomtatványokon az Általány szó Átalányra lett cserélve

  A program tartalmazza a 2009.06.30-áig feltöltött, APEH által megszabott üzemanyag költségeket

  A partner import funkció javítva lett, az üres adatbázisba beolvashatóak a Mérföldkő 2.0 adatai

   

  Egyéb változások:

  Frissítéskor beilleszthető az egész kód, nem csak blokkonként.

  Változott a modultérkép

  Változott a licence szerződés

  A telepítő nem törli le a CCommon32.bat és Revsys32.exe állományokat, későbbi hibaelhárítás céljából

  5.04 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.4.3 (5.04.0003) verzió (2009.04.23)


  Házipénztár modul:

  Az elemző korábban nem működött, ha hibás évszámot adott meg. A hibát javítottuk, ezentúl hasonló esetben hibaüzenet jelenik meg, hogy módosítani tudja a beírt időszakot

  Deviza modul:

  Külön megadhatja, hogy forintos és deviza számlák esetén melyik legyen az alapértelmezett bankszámlaszám, a program ennek megfelelően tölti ki az eladó adatait a számlákon

  Ügyfélkapcsolat-támogató modul:

  Az előre rögzített eseménynél riasztás adható meg, így a program figyelmeztet az esedékességre (pontos beállítás a Fájl menüben a Riasztás ellenőrzéssel pont alatt lehetséges)

  Útnyilvántartó modul:

  Átalánydíj kijelzésének, valamint a sablonból történő összetett út átemelésének javítása

  Kiküldetési rendelvény modul:

  Az útnyilvántartás mellé választható kiegészítő modul, a kiküldetésekhez kapcsolódó valamennyi kiegészítő információt is rögzíteni tudja, és akár többnapos kiküldetéseket is törvényesen elszámolhat, illetve nyomtathat a programból:

  Lehetősége van rögzíteni az utakhoz kapcsolódó étkezési és szállás költségeket
  Hivatalosan elszámolhatja a kiküldetésekhez kapcsolódó előlegeket
  Szigorú sorszámozású bizonylatokat készíthet 2 példányban

   

   


   

   

  5.4.2 (5.04.0002) verzió (2009.02.24)


  SZÁMVITELI TELJESÍTÉS IDŐPONTJA

  Folyamatos szolgáltatás esetén a teljesítési és esedékességi dátum mellett a bizonylaton fel kell tüntetni a számviteli teljesítés időpontját. Ezáltal egyértelművé válik, hogy az adott szolgáltatási bevétel mely napon kerül be a könyvelésbe. A programhoz új számlasablon készül, amely tartalmazza az úgynevezett számviteli dátumot.

   

  VISSZAJÁRÓ PÉNZ KALKULÁTOR

  5.4.2_verzi_pnzkalkultor.jpg Ezentúl megadható a vevő által fizetett összeg, és a program kiszámítja a visszajáró pénzt. A számlán továbbra is a - kerekítés nélküli - pontos összeg szerepel, azonban a visszajáró számításánál a program figyelem beveszi az 5 forintos kerekítést.

   

  PÉNZTÁRCÍMLETEZŐ (Házipénztár modulhoz)

  5.4.2_verzi_pnztrcimletez.jpg Segítségével gyorsan átszámolhatja a kasszában rendelkezésre álló pénzt, valamint ellenőrizheti, hogy megegyezik-e a pénztár záró-egyenlegével. A program nem tárolja el a napi eredményeket, de szükség esetén kinyomtatható a lista.

   

  KIKÜLDETÉSI RENDELVÉNY (Útnyilvántartó modulhoz)


  Az eddigi gyakorlattól eltérően, 2009 februárjától a cégautó adó csak az olyan magántulajdonban lévő autók esetében kerülhető el, melyeknél a használat kiküldetési rendelvénnyel történik. A szabályoknak megfelelő nyomtatványt az Útnyilvántartó modul kimutatásai között találja. 

   

   


   

   

  5.4 (5.04.0000) verzió (2008.12.03)


  Számlázás (csak SzámlaVarázsló modul):

  Csoportos nyomtatás: időt takaríthat meg, ha egyszerre nyomtatja ki a korábban rögzített számláit. A funkció akkor nyújt praktikus segítséget, ha rövid időn belül kell kiállítania több számlát (pl. havidíjak számlázása)

  5.03 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.3 (5.03.0000) verzió (2008.11.21)


  Számlázás:

  A cikkek adatlapján 0,5 is megadható a kimenő-bejövő mennyiségek váltószámához
  Fontos biztonsági javítások a program stabilabb működése érdekében
   
  Készlet:

  Nem futott ki a szállítólevél, ha a számla rögzítése előtt megtekintésre került a nyomtatási kép. A hibát javítottuk.
  Fontos biztonsági javítások a program stabilabb működése érdekében
   
  Deviza:

  A számlákon összefűzve megjelennek 2. 3. cikk megnevezések és mennyiségi egység elnevezések is
   
  Útnyilvántartó modul:

  Lehetőség az alapértelmezett telephelytől való távolságok újraszámítására. Indítás előtt a funkció rákérdez a korábban kitöltött adatok felülírására. Vagyis, ha már rögzítette a pontos távolságot, akkor ez az információ megtartható. A funkció a még nem rögzített távolságokat kitölti az adatbázisban található városközpontok távolságával.
  Új gépjárműtípus felvételekor a sablonból történő beillesztéskor átveszi az üzemanyag beállítását
  Az 5.3.004 verzióban, bizonyos esetekben nem lehetett módosítani az üzemanyagárakat, és nem engedett újat sem felvenni. A hibát javítottuk.

  Ügyfélkapcsolat-támogató modul:


  A partner adatlapján is nyomon követhetőek a korábban kiállított számlák

  5.02 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.2 (5.02) verziók (2008.05.07)


  Számlázás és működés

  Korrigáltuk a termék kiválasztó lista működését
  Adatbázis archiválásnál a program figyelmeztet, ha már létezik az adott néven állomány, így elkerülhető a korábban készített mentés felülírása
  Jogosultságoknál állítható a dokumentációhoz és a súgóhoz való jog, ezzel meggátolható a program illetéktelen újratelepítése
  Bizonylat készítésénél a nyomtatási kép és a megtekint gomb is a helyes fizetési módot mutatja
  A mínuszos darabszámot tartalmazó jóváíró számlához is készül kiadási pénztárbizonylat
  Előlegyszámlán javítva a kerekítés, így bruttó áron is helyesen rögzíthető az érték (pl. 61.000 Ft)
  A megjegyzés rovatba beilleszthető több előre rögzített szöveg, egymás után írja őket
  Számla íráskor a cikk kiválasztásakor látszik az áfa% mező
  A számlalista rendezésekor (pl. partnernév, vagy kiálítás dátuma szerint) másodlagosan a bizonylatszám szerint (vagyis időrendi sorrendben) mutatja a számlákat
  Kimutatások javítása

  Deviza

  Devizás szállítólevél 'Leszámláz' gombbal devizás számlaként számlázható (korábban forintos számla készült, ezt javítottuk)
  Német nyelvű számlasablonon változtak a feliratok
  A Devizás vagy Export számla írása előtt meghatározható árfolyamot dátummal együtt rögzíti a program
  Devizás bizonylatokon a végösszeg valamint a betűvel történő kiírás helyesbítve
  Export számla ismétlésekor megőrzi az eredeti 'EU tagországon belüli/kívüli' beállítást

  Készlet

  A készletújraszámítás a raktárkészlet számításánál beszámítja a szállítólevélen lévő termékeket is
  Az átlagáras készletértékelés kimutatás végére felkerült az 'összesen' mező
  Ha számlázás közben új terméket rögzít, a megjelenő bevételezés ablak jobban elkülönül a számlázás ablaktól, így nem keverhető össze a két funkció.

  5.01 előtti verziók

  Cikk nyomtatása

  5.1 (5.01.0000) és korábbi verziók (2007.11.23)


  5.00.0040 (2007. november 9.)

  Egy sztornó számlán az esedékesség dátuma problémamentesen módosítható (korábban ez adatbázis problémákat okozott, amelyet most javítottunk)
  Új, részletesebb kézikönyv

  5.00.0039 (2007. október 26.)

  Adott hónapra történő Házipénztár kimutatások készítésénél figyelembe veszi a hónap első és utolsó napját is, ezáltal pontos nyitóegyenleget kalkulál
  Devizás árajánlat kerekítése megfelelően állítható
  Bruttó áron való számlázásnál a "Ctrl+3" billentyűkombináció használatával kiválasztható a 3. eladási ár
  Az 5. bankszámlaszám is megjeleníthető a számlán
  A bizonylatok sor illetve végösszegénél 2 tizedesjegyű százalék kedvezmény is megadható, például 10,55%

  5.00.0036 (2007. szeptember 18.)


  Bizonylat rögzítésekor, ha a nettó sorösszeg fölé húzzuk az egeret, akkor megjelenik a bruttó értéke
  Számlázáskor, miközben kiválasztjuk az árucikket, a táblázatban egy külön oszlopban láthatóvá tehető a készlet mennyisége, ezáltal könnyebb a számlázás 

  5.00.0035 (2007. szeptember 6.)

  A beállításokban megadható az Ajánlatok bizonylatszáma
  Extrém hosszúságú Eladónév is regisztrálható
  A felesleges dupla kattintás nem megfelelő helyen problémát okozhatott, ezt a bizonylat rögzítése gombnál korrigáltuk
  A termék-adatlap bruttó ármeghatározásnál is automatikusan kalkulálja az eladási árakat
  A program menüben megmarad az adott sor kijelölése, még ha változtatjuk is a sorberendezést

  5.00.0034 (2007. szeptember 5.)

  Módosítható a korábban már módosított árajánlat
  Számlázáskor beállítható, hogy a beviteli ablakban rögzítési sorrendben jelenjenek meg a tételek, és ne ABC sorrendben
  Ajánlatból Foglalás készítésekor tetszőleges mennyiség adható meg
  Foglalás vagy Szállítólevél törlésének megfelelően a készlet mennyisége módosul
  A "Készlet újraszámítás" funkció javítja az esetleges hibákat, és figyelembe veszi a Készletkorrekciót is
  VTSZ import funkció korrigálva

   

   

  5.00 verzió

  Cikk nyomtatása

  5.0 verzió (2007.07.04)


  Új, modern kezelőfelület:

  az Outlookhoz hasonló, ismerős, modern felület. A megvásárolt modulokat egyetlen, modern kezelőfelületről érheti el.


  Áttekinthető munkaasztalok:

  Kimutatások lekérése nélkül is áttekintheti a rendszerben lévő adatokat. Az áttekintő táblázat oszlopai átrendezhetőek, Ön döntheti el, hogy melyik mező jelenjen meg. Beszúrható tetszőleges csoportosítás, és az adatok keresését szűrések könnyítik. Az adatok könnyen, gyorsan exportálhatók pl. Excelbe.


  Párhuzamos munkaasztalok:

  Ha egy újabb tevékenységre kattint a menüsoron (ez lehet ugyanazon modul másik tevékenysége is), akkor a meglévő mellé egy új munkaasztalt nyit a program. A korábban megnyitott munkaasztalhoz pedig úgy tud visszatérni, ha a hozzá tartozó fülre kattint.
  Az oldalsó menüsor ki/be kapcsolható, és a mérete tetszés szerint alakítható.


  Kedvenc menü:

  Külön menüpont alá rendezheti a gyakran használt funkciókat.


  Gyorsbillentyűk:

  Egy-egy funkció elindításához egyedi, könnyen megjegyezhető billentyűkombinációt adhat meg.


  Behívószámok:

  A funkciót indíthatja a menü és funkció előtt található számkombinációval is.


  Programhasználat történet:

  Megtekinthető, hogy mely funkciók a leggyakrabban használatosak, így a kedvenc menü könnyen összeállítható. A keretrendszer menüben érhető el.


  Képrögzítés:

  Minden termékhez 5 képet rögzíthető


  CD írás:

  Mostantól adatait egy gombnyomással cdre tudja archíválni. Így egy esetleges sérülés után könnyen vissza tudja olvasni a mentett adatbázist a programba, és – a hiányzó adatok pótlása után – zökkenőmentesen folytathatja a munkáját.


  Hálózatos verzió:

  Egy konkurens felhasználóval


  Jogosultság-kezelés:

  A menühasználat, a riportok jogosultsághoz köthetőek. Így egyedileg határozhat meg különböző jogosultságokkal rendelkező szerepköröket, amelyet a feladatoknak megfelelően oszthat ki a program felhasználói között.


  Hálózatos használat:

  Hálózatban is telepíthető, így különböző gépeken ugyanazt az adatbázist használva dolgozhatnak a cég munkatársai (alapértelmezetten egy felhasználó)

  Egyedileg bővíthető:

  Tetszőlegesen összeállítható a modulszerkezet, és később is rugalmasan bővíthető. A hozzáférés száma 3 konkurens felhasználóig növelhető. A többcéges verzióban a rendszer akár 10 cég kezelésére képes, a felhasználó ez esetben a belépéskor választja ki, hogy melyik cég adataival dolgozik.

   

   

   

  Csatlakozzon!

  A rEVOL Express Windows 10-kompatibilis szoftver. A rEVOLUTION Software Kft. a következő Windows 10-kiadásokon és verziókon támogatja futtatását: Home, Pro, Education és Enterprise kiadások; ezeken belül minden végleges (tehát nem béta vagy Preview) verzión.